null Beeld

Relatieperikelen door quarantaine? Zó houd je het leuk

Nu we allemaal niet meer zomaar naar buiten kunnen en mogen gaan, zijn er plots allemaal dingen veranderd in ons persoonlijke leven. We hoeven niet langer naar ons werk toe, zien vrienden en familie ineens alleen nog maar via internet én zitten plots 24/7 thuis met onze partner. En dat kan voor best wat relatieperikelen zorgen.

Met deze tips houd je het leuk.

Relatieperikelen

De kans is groot dat je partner en jij helemaal niet gewend zijn om zo veel tijd samen door te brengen. Het is natuurlijk ook best even wennen als je plots vanuit dezelfde ruimte moet werken. En hoewel dat vele samenzijn in sommige relaties juist de romantiek aanwakkert, heeft de quarantaine bij andere koppels weer een tegengesteld effect. Daarom helpen we je een handje.

Maak afspraken

Communicatie is ontzettend belangrijk. In tijden van quarantaine, maar ook als het normale leven weer opgepakt kan worden. Maar wanneer je elkaar plots heel veel ziet, is het haast noodzakelijk om duidelijke afspraken te maken. Want hoe je het ook wendt of keert, iedereen heeft op den duur tijd aan wat ruimte voor zichzelf. Door af te spreken hoe je deze tijd indeelt, kun je heel wat ruzies en meningsverschillen voorkomen. En je zult zien, zodra je meer tijd voor jezelf inneemt, verlang je direct weer meer naar je partner.

Plannen maken

Nu de woonkamer plots ook een werkkamer is, kan de romantiek binnen een handomdraai de ruimte verlaten. Je bent immers ineens een soort collega's in plaats van partners. Daarom is het belangrijk om juist in deze gekke tijd leuke dingen te blijven plannen. Je kunt niet uit eten of naar de bioscoop, maar binnenshuis is genoeg leuks te verzinnen. Wat dacht je van een romantisch, zelfgemaakt diner voor twee? Of een movie night met allemaal snacks? En de natuur ingaan kán nog wel, mits je dit doet op plekken die niet te druk zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Klussen

Probeer van het vele samenzijn gebruik te maken door samen de handen uit de mouwen te steken. De kans is groot dat jullie normaliter los van elkaar klusjes doen. Maar samenwerken kan ook een hele mooie manier zijn om dichter bij elkaar te komen. Moeten de kozijnen al tijden geverfd worden? Of wilden jullie al een hele poos de slaapkamermuur een ander kleurtje geven? Gebruik deze tijd samen dan om dit te doen. Kunnen jullie daarna samen genieten van het eindresultaat, met een fijne sfeer gegarandeerd.

Bron | Bedrock

Beeld | iStock

Anne-Flore Muller

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden