null Beeld

Partnercombinatie: wat past bij element Vuur?

De vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter nemen waar op een intuïtieve 
manier; vanuit de achtergrond en de vraag hoe iets verder kan ontwikkelen, de energie en de mogelijkheid ervan. Dat is vaak toekomstgericht. Vuurtekens kijken naar de wereld vanuit het innerlijk, vanuit zichzelf. Naar buiten toe kan dat soms een egoïstische indruk geven, wat niet altijd terecht is. Wel leven vuurtekens vanuit hun eigen regels. Er is veel enthousiasme, eerlijkheid en vaak ook naïviteit - de realiteit wordt soms niet helemaal goed gezien. Vuurtekens willen ontdekken en van alles in gang zetten en daarbij gaat het meer om het idee, de mogelijkheden 
en de bewegingen. Ze stimuleren hun omgeving vaak met ideeën en kunnen zich helemaal verdiepen in bepaalde filosofieën, al zoekend naar de achtergronden. De vorm is daarbij minder belangrijk. Deze zomer spelen vooral vriendschap en liefde een grote rol, maar ook verandering en vernieuwing. Toch lijkt het verleden alle ideeën en mogelijkheden nog een beetje af te remmen, of er zijn praktische zaken waarmee ze botsen. Maar er is wel veel geluk, plezier en afwisseling.

Wil jij elke dag gratis jouw horoscoop ontvangen?

Partnercombinatie Vuur & Vuurveel energie en avontuur

Vuur en vuur is niet bepaald een rustige combinatie! Want dat betekent veel enthousiasme, veel energie en veel plannen maken. Of ze allemaal uitkomen, is niet zo belangrijk, als er maar ruimte is om van alles te verzinnen. Ook zijn er veel discussies over de achtergronden van situaties en gebeurtenissen. Praktisch hoeft het allemaal niet te zijn, de theorie of filosofie is het belangrijkst. Het gaat dus meer om het verruimen van je blik, het gevoel van alles te kunnen ontdekken. Avontuurlijk is de combinatie zeker, er zal ook veel worden gesport, gereisd of geleerd. Vuurtekens willen graag een doel hebben, een richting waarnaar kan worden uitgekeken. Ondanks een zekere competitie is de weg belangrijker dan het einddoel. Vuurtekens kunnen deze zomer enorm genieten van nieuwe uitdagingen, of dat nou het beklimmen van een berg is, een prachtige reis met de kinderen op de fiets, in de camper of met het vliegtuig óf een geweldig spannend boek met een boeiende theorie. Liefde en vriendschappen bloeien op en dat geeft extra energie en vrolijkheid. Het kan een spannende zomer worden!

Partnercombinatie Vuur & Lucht

Lucht: Tweeling, Weegschaal, Waterman

Afwisseling en verandering

Vuur en lucht kunnen erg veel plezier hebben met elkaar. Ze bruisen van energie en hebben veel plannen waarin ze elkaar stimuleren, wat weer nieuwe energie oplevert. Komt vuur met een enthousiast verhaal, dan zoekt lucht meteen op internet wat daar nog meer over te vinden valt. Vuur weet dan via haar netwerk de juiste mensen te benaderen of de plannen goed te verwoorden naar anderen; lucht zorgt voor de communicatie. Hoewel veel luchtmensen een goede handelsgeest hebben, zijn ze niet per definitie praktisch; daar heb je aarde voor nodig. Vuur en lucht zijn dol op afwisseling en verandering. Van vaste routines gaan ze zich vervelen, maar soms gaan ze samen zó snel, dat ze erover struikelen! Deze zomer gaan ze graag samen op reis of beginnen ze met een nieuwe hobby, sport of ander project en zijn dan vol goede hoop. Hun enthousiasme werkt vaak zó positief, dat ze daardoor veel bereiken, al moeten ze opletten de realiteit niet uit het oog te verliezen. Tussen vuur en lucht kunnen grote verliefdheden ontstaan en dan worden er leuke acties en uitstapjes georganiseerd, want samen lui op de bank hangen wordt niets.

Partnercombinatie Vuur & AardeAarde: Stier, Maagd, SteenbokTegenpolen, botsingen en aantrekking

Vuur en aarde zijn elkaars tegenpolen. Komt vuur met een geweldig idee, dan ziet aarde dat het nooit iets kan worden omdat het niet rendabel is. Vuur is fantasie en ziet alle mogelijkheden, maar de uitvoering is niet zo zijn/haar terrein, omdat hij/zij daar meestal geen geduld voor heeft. Er wordt dan van alles gestart, maar nooit afgemaakt. Dat kan aarde enorm irriteren: die begint alleen aan iets als daar het nut van wordt ingezien, anders is het zonde van de tijd. Vuur is altijd op zoek naar een nieuwe kick, terwijl aarde vooral blij is als hij/zij weet waar hij/zij aan toe is. Vuur heeft haast, want er zijn nog zo veel andere spannende zaken. Aarde gaat stug door op de ingeslagen weg tot er resultaat is. Veranderingen, vooral onverwachte, vindt aarde dan ook niet aangenaam. Vuur heeft het idee, terwijl aarde liever uitvoert en doet. Vuur is intuïtief, aarde is praktisch. Ze kunnen elkaar sterk aantrekken, maar ook heel verschillend reageren, waardoor het gigantisch kan botsen. Toch kunnen ze een prima combinatie vormen. Vanaf half augustus wordt aarde wat rustiger en krijgt, na grondige bestudering, meer vertrouwen in de plannen van vuur.

Partnercombinatie Vuur & Water

Vuur: Ram, Leeuw, Boogschuuter

Heel veel mooie plannen

De combinatie vuur en water kan zowel heel positief als heel negatief uitpakken. Vuur is erg eerlijk en soms nogal tactloos en daar kan water slecht tegen. Ook kan water zich snel afgewezen voelen door de grote vrijheidsdrang van vuur. Leuke ideeën en fantasie hebben ze samen meer dan voldoende en dat is heel mooi, want vuur stimuleert water om ook wat actiever te dromen. Wil water het liefst rust, vuur trekt eropuit om steeds weer iets nieuws te ontdekken. Ze reageren beiden op prikkels van buitenaf, maar op een heel verschillende manier. Vuur kijkt wat de achtergrond en mogelijkheden zijn, water verplaatst zich in de situatie en voelt meteen aan hoe het in elkaar zit. Vuur wil weten wat het doel van iets is, water voelt vooral de sfeer aan. Ze hebben allebei moeite om dingen af te maken. Vuur heeft na een tijdje geen geduld meer en water steekt zijn kop in het zand als iets te ingewikkeld is. Dus veel mooie plannen krijgen nooit vorm. Maar ze kunnen beiden enorm genieten van romantiek en daar is deze zomer ideaal voor. Water kan heerlijk aan het strand zitten dromen en naar de ondergaande zon kijken, terwijl vuur schelpjes gaat zoeken of na een tijdje een stukje wil wandelen.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden