null Beeld

Partnercombinatie: wat past bij element Lucht?

De luchttekens Tweelingen, Weegschaal en Waterman zijn vooral erg rationeel ingesteld en willen de dingen die ze waarnemen begrijpen, anders kunnen ze er niks mee. Alles wordt zo logisch mogelijk benaderd en verwerkt. Omdat luchttekens veel nadenken en dat met anderen bespreken, is communicatie belangrijk en vaak een talent. Ze hebben mensen nodig met wie ze gedachtes en verhalen kunnen uitwisselen en willen nu voldoende afwisseling. Een luchtteken ziet en zoekt verbanden in feiten en gebeurtenissen, is nieuwsgierig en leergierig. Reislust speelt meestal ook een rol, zéker deze zomer. Luchttekens lijken vaak koel omdat ze zich geen raad weten met emoties – die kunnen ze immers niet rationeel begrijpen. Daardoor stoppen ze vooral heftige emoties liever weg. Met de huidige invloeden is dat lastig en zal er bij vlagen juist veel gevoel naar boven komen, wat dan uiteraard weer zo goed mogelijk wordt beredeneerd. Vrijheid en verandering spelen deze zomer ook een rol. Tijdens de vakantie kan daar veel over worden gedacht en gesproken, om er dan later een beslissing over te nemen. Het is een prachtige tijd voor vriendschap, liefde en eventueel nieuwe relaties.

Wil jij elke dag gratis je horoscoop ontvangen?

Partnercombinatie Lucht & Lucht

vriendschap en lekker kletsen

Lucht en lucht kletsen heel wat af. Ze willen elkaar begrijpen en vinden het heerlijk om samen van alles te bespreken. Ze geven elkaar tips over wat ze hebben gevonden of vertellen over hun ervaringen. Samen op reis zijn ze nieuwsgierig en houden van rust, afgewisseld met drukte en mensen. Leuke stedentripjes passen helemaal, samen op cursus eveneens. Ze vertellen elkaar graag dat ze om elkaar geven of kunnen behoorlijk mopperen. Maar meestal weet de ander wel waar die aan toe is. Over diepe emoties wordt weinig gepraat, over andere mensen en gebeurtenissen of de politiek des te meer. Roddelen kunnen ze heerlijk vinden, heftige emoties zijn soms wat lastig. Deze zomer hebben ze vooral behoefte aan afwisseling en aan het bezoeken van alles wat nieuw en/of hip is. Maar gewoon bekend is ook goed, zolang er maar leuke mensen zijn. Woeste liefde is het niet altijd, innige vriendschap meestal wel en juist de nuchtere types kunnen plotseling heel emotioneel en romantisch zijn, waar ze dan weer erg van schrikken. Leuke plannen zijn er voldoende, al hoeven die niet altijd praktisch te zijn; daar hebben ze wel iemand voor!

Partnercombinatie: Aarde & Lucht

Aarde: Stier, Maagd, Steenbok

aanvullende tegenpolen

Aarde en lucht is een mooie combinatie. Lucht heeft veel ideeën en aarde ziet al snel of die praktisch uitvoerbaar zijn. Lucht wil vaker op stap en van alles bekijken, terwijl aarde zich realiseert hoeveel geld en tijd het kost en hoeveel werk er nog blijft liggen. Ze kunnen wel heerlijk samen op een terras zitten, waarbij aarde geniet van het eten en drinken en lucht vooral naar de mensen kijkt en later vraagt wat voor kruiden er zijn gebruikt. Wil aarde het liefst traditioneel eten, lucht houdt meer van liflafjes. Maar samen komen ze daar wel uit. Koopt lucht het nieuwste geurtje op het vliegveld, dan vraagt aarde zich af waarom - als je thuis nog een ander flesje hebt staan. En vindt lucht de hotelkamer enig omdat ze zo dicht bij ‘alles’ zitten, dan vindt aarde de bedden wat klein of de badkamer smoezelig. Lucht wil veel praten over alles wat haar bezighoudt, aarde heeft dat niet nodig. Als je eenmaal hebt gezegd dat je om iemand geeft, waarom zou je dat dan steeds herhalen? Als het anders is, zegt ze dat wel. Bovendien heeft aarde toch juist allerlei vervelende klusjes gedaan die laten zien hoe belangrijk de ander is? Maar lucht wil het horen!

Parnercombinatie: Lucht & Water

Water: Kreeft, Schorpioen, Vissen

begrip versus gevoel

Lucht en water zijn elkaars tegenpolen. Lucht wil alles begrijpen en beredeneren, water volgt liever haar gevoel. In de voor lucht zo nodige gesprekken weet water niet altijd onder woorden te brengen wat er in haar omgaat. Dat kan lucht onbegrijpelijk vinden. Omgekeerd vindt water het vreemd dat lucht zo moeilijk doet over gevoel en emoties. Dat hoef je toch niet te bespréken, dat vóél je toch!? Maar ze kunnen elkaar wel helpen om belangrijke zaken duidelijk te maken. Lucht kan leren over emoties te praten en water kan wat beter uiten wat er in haar omgaat, al is het maar door creativiteit. Als water bijvoorbeeld fotografeert, laat ze veel van zichzelf zien. Lucht kan water soms wat claimerig vinden omdat lucht meer vrijheid wil. Maar water voelt dan wel aan hoe daarmee om te gaan als lucht dat uitlegt. Ze kunnen elkaar enorm aanvullen, vooral deze zomer. Maar dan is geduld wel een schone zaak! Net als elkaar echt willen vinden. Op vakantie kunnen ze genieten van water en zee, al doen ze dat op verschillende manieren; door elkaar veel te gunnen, kom je ook heel ver samen.

Partnercombinatie Lucht & Vuur

Vuur: Ram, Leeuw, Boogschutter

afwisseling en verandering

Vuur en lucht kunnen erg veel plezier hebben met elkaar. Ze bruisen van energie en hebben veel plannen waarin ze elkaar stimuleren, wat weer nieuwe energie oplevert. Komt vuur met een enthousiast verhaal, dan zoekt lucht meteen op internet wat daar nog meer over te vinden valt. Vuur weet dan via haar netwerk de juiste mensen te benaderen of de plannen goed te verwoorden naar anderen; lucht zorgt voor de communicatie. Hoewel veel luchtmensen een goede handelsgeest hebben, zijn ze niet per definitie praktisch; daar heb je aarde voor nodig. Vuur en lucht zijn dol op afwisseling en verandering. Van vaste routines gaan ze zich vervelen, maar soms gaan ze samen zó snel, dat ze erover struikelen! Deze zomer gaan ze graag samen op reis of beginnen ze met een nieuwe hobby, sport of ander project en zijn dan vol goede hoop. Hun enthousiasme werkt vaak zó positief, dat ze daardoor veel bereiken, al moeten ze opletten de realiteit niet uit het oog te verliezen. Tussen vuur en lucht kunnen grote verliefdheden ontstaan en dan worden er leuke acties en uitstapjes georganiseerd, want samen lui op de bank hangen wordt niets.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden