Op déze leeftijd heb je de beste seks Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Pieken tussen de lakens

Op déze leeftijd heb je volgens onderzoek de beste seks

Hoe oud je ook bent, seks hoort fijn te zijn. Maar op welke leeftijd heb je nou de beste seks? Dat verschilt natuurlijk per persoon, maar uit onderzoek blijkt een specifieke leeftijd er toch met kop en schouders bovenuit te steken.

En meer seks maakt echt niet per se gelukkiger.

Eén keer per week seks

Veel koppels zijn het erover eens dat seks heel belangrijk is in een relatie. Maar maakt veel seks hebben dan ook gelukkiger? Dat niet per se. Uit onderzoeksanalyse van Happify blijkt dat gelukkige koppels gemiddeld één keer per week seks hebben. Bij koppels die de opdracht kregen om drie maanden lang dubbel zoveel seks als normaal te hebben, nam het plezier en de zin in seks zelfs af. Eén keer per week is volgens onderzoek wel het minimum wat nodig is om de intieme relatie met je partner te onderhouden.

Beste seks op déze leeftijd

Goed, een keer per week dus. Maar op welke leeftijd ervaar je nou de beste vrijpartijen? Misschien moet jij het nog worden, ben je het nu of ben je die leeftijd inmiddels (ruim) gepasseerd. Maar als we specifiek de vijftigers en zestigers die aan het onderzoek meededen mogen geloven, heb je de beste seks op je 46e. Je weet dan precies wat je wilt in bed en bent ook niet bang om dat duidelijk te maken, verklaren onderzoekers. Kortom: op je 46e ben je het meest zelfverzekerd tussen de lakens en dat werpt z’n vruchten af. En, kun jij je daar ook in vinden? In andere enquêtes kwam die leeftijd voor vrouwen gemiddeld op 26 jaar uit. Mannen gaven aan op hun 32e de beste seks te hebben.

Libido

Misschien ervaar jij wat problemen met seks. Door een laag libido of pijn, bijvoorbeeld. Dat is vervelend, want seks is bewezen goed voor je relatie én gezondheid. Weet in elk geval dat je hulp kunt krijgen voor je klachten, zoals van een seksuoloog of bekkenbodemtherapeut.

Bron | Happify
Beeld | Getty Images

Fenna VeenGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden