null Beeld

Op déze leeftijd gaan mensen het vaakst vreemd

Ontrouw en vreemdgaan komt in alle culturen en op alle leeftijden voor. Maar volgens nieuw onderzoek is er een bepaalde leeftijdscategorie die meer risico loopt.

Datingwebsite Ashley Madison, die bedoeld is voor mensen die al een relatie hebben, ondervroeg leden over hun registratie op de website. Van de 2.099 ondervraagde mensen, zei 32 procent dat ze hun eerste affaire hadden tussen de 30 en 39 jaar.

Teleurgesteld in huwelijk

De meeste mannen zijn gemiddeld 33 en vrouwen 36 jaar als ze een scheve schaats rijden. Volgens de datingwebsite is de belangrijkste reden dat beide seksen op deze leeftijd onvervulde verwachtingen hebben binnen hun relatie. "Onze leden vertellen ons vaak dat het huwelijk niet is wat ze dachten dat het zou zijn," vertelt Isabella Mise, hoofd communicatie van de datingwebsite. "De relatie wordt minder, er is weinig meer over van de passie en seks tussen het paar en de focus ligt vooral op het het dagelijks leven van het gezin."

Andere redenen

Wie de grootste boosdoener is als het om vreemdgaan gaat, is niet duidelijk. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mannen gemiddeld net zo vaak vreemdgaan als vrouwen. Mannen geven eerder pragmatische redenen voor het vreemdgaan, die te maken hebben met de omstandigheden: ze waren dronken, of wisten zeker dat het bij één keer zou blijven. Vrouwen zeggen vreemd te gaan als de relatie bijna voorbij is of als ze op zoek gaat naar een andere partner. Christopher Ryan, psycholoog en auteur van Sex at Dawn, een boek waarin de geschiedenis van seksualiteit wordt geschetst, legt het als volgt uit: “Mannen willen van oudsher seksueel vrij zijn en hun zaad verspreiden. Vrouwen willen exclusiviteit en kiezen het liefst een verzorger, omdat ze kwetsbaarder zijn en de kinderen verzorgd moeten worden.”

Bron| Welingelichte Kringen, NPO Focus

Beeld| iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden