herfst seksleven Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Oeh: déze invloed heeft de herfst op jouw seksleven

De regen tikt tegen het raam, je haalt wat kaarsen tevoorschijn en kruipt lekker tegen elkaar aan (want: verwarming staat uit). Deze romantische setting kan zomaar leiden tot een stomende vrijpartij. Sterker nog: de herfst heeft een positieve invloed op je seksleven.

En dit is waarom.

Hogere seksdrive

De herfst is het seizoen van regen, kou, roodbruine bladeren, verkoudheid en warme sokken, maar óók van seks. En daar zijn een aantal verklaringen voor. Zo maken we het thuis graag romantisch met kaarsjes en dekens en kruipen we vanwege de kou sneller tegen elkaar aan. Je begrijpt: van het een komt het ander… Maar ook de wetenschap laat zien dat ons seksleven in de herfst vaak een boost krijgt. En dat heeft allereerst te maken met een toename van testosteron in ons lichaam, wat in directe verbinding staat met onze seksdrive. Mogelijk is deze toename een soort instinct uit de oertijd, net zoals dieren ook een paringsseizoen hebben. Ook het tekort aan daglicht kan hierbij een rol spelen.

Romantische film

Ook blijkt uit onderzoek dat mannen zich in de herfstmaanden meer aangetrokken voelen tot hun partner. Waarschijnlijk hebben ze vanwege dat hoge testosterongehalte meer zin in een vrijpartij. Wat ook helpt, is dat mannen in de herfst wat vaker te paaien zijn voor een romantische film, blijkt uit Chinees onderzoek. Hoe kouder het wordt, hoe meer zin we hebben in een romcom. Nou, als dat je niet in de stemming brengt… Tot slot is de kans op het vinden van een leuke partner in de herfst wat groter. Dus ben je nog vrijgezel, dan weet je dat er dit seizoen zomaar iets kan veranderen.

We zoeken in de herfst dus vaker de intimiteit op. Maar onze seksdrive kan ook verhogen door… het huishouden! Tenminste, als je partner daarbij helpt. Vrouwen hebben meer seksueel verlangen als de huishoudelijke taken in huis eerlijker verdeeld zijn, blijkt uit dit onderzoek.

Bron | Huffington Post, Vriendin, Oprah

Margriet.nl genomineerd voor Website van het Jaar

Banner Margriet website van het jaar Beeld Margriet
Beeld Margriet

Margriet is genomineerd in de categorie Lifestyle en die prijs willen we dolgraag winnen. Stemmen doe je hier (vergeet niet om de stem te activeren via de mail die je binnenkrijgt).

Maike AbmaGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden