Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Nooit meer vergeten: dít mag je nooit in je online datingprofiel zetten

Met nieuwe vormen van daten komen ook nieuwe ongeschreven date-regels. Met online daten zijn er bijvoorbeeld een paar dingen die je beter niet of juist wél in je online datingprofiel kunt zetten.

Brits dating-expert en coach James Preece heeft uitgebreid onderzoek gedaan, onder zo’n duizend Britten, om te kijken wat zij wel en niet op een online dating profiel willen zien. Hierbij werd er gekeken naar foto’s, maar ook naar wat de daters in hun omschrijving hadden staan.

Emoticons

Dingen die vooral niet gewaardeerd worden zijn; onbeschofte opmerkingen en vunzige grapjes. Maar een echte afknapper is, volgens de deelnemers van het onderzoek, emoji’s. Tachtig procent gaf aan liever geen emoticons te willen zien in de omschrijvingen van een datingprofiel. Die kun je dus beter achterwege laten.

Filters en groepsfoto’s

Daarnaast zijn foto’s cruciaal. De grootste afknapper is het hebben van geen enkele foto. Op een tweede plek, van grootste afknappers, staan foto’s met vervormende filters, zoals de hondenoren van Snapchat. Maar liefst 87 procent van de deelnemers gaf aan hier geen match mee te willen. Groepsfoto’s zijn ook niet populair. Hoewel mensen het leuk vinden om te zien dat je vrienden hebt, moet je datingprofiel geen zoekplaatje worden. Zorg er daarom voor dat je altijd genoeg foto’s hebt waar je alleen op staat.

Toon persoonlijkheid

Wat werkt dan wel goed? Foto’s waar je je levensstijl laat zien, worden altijd gewaardeerd, zoals actiefoto’s terwijl je sport, op reis bent, of andere hobby's laat zien. Foto’s met huisdieren doen het ook altijd erg goed. Deelnemers gaven aan dat het wonderen doet wanneer je aan een dating profiel kunt aflezend dat iemand humor heeft. Neem jezelf dus vooral niet te serieus.

Wees uitgebreid

En als laatste tip kwam er uit het onderzoek: zet genoeg informatie over jezelf in je omschrijving. Het hoeft geen compleet cv te zijn, maar voor anderen is het leuker om het gesprek te kunnen beginnen over iets dat ze in je omschrijving hebben gezien. Dat is een stuk gezelliger kletsen dan beginnen met het standaard ‘hoi, hoe is het?’.

Bron | Bustle.com

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden