null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Moeite met vrienden maken? Je sterrenbeeld heeft de oplossing

Nieuwe vrienden maken als volwassene kan op z’n zachtst gezegd lastig zijn. Je hebt geen introductieweken, groepsopdrachten en klasgenoten meer. En voor de een is nieuwe mensen ontmoeten net wat makkelijker dan voor de ander. Hoe maak je dan nieuwe vrienden?

Je sterrenbeeld heeft misschien de oplossing. Die weet namelijk als geen ander wat jou een goede vriendin maakt, en hoe jij sterke, nieuwe vriendschappen vormt.

Ram (21 maart – 19 april)

Nieuwe vrienden maken is voor de energieke, dappere ram geen probleem. Wat moeilijker voor je is, is deze vriendschappen onderhouden. Mensen voelen zich bij jouw sterke persoonlijkheid vaak overweldigd, en je kunt soms iets te enthousiast en dwingend overkomen. Let er daarom op dat je ook af en toe luistert, en niet alleen maar praat, en mensen ook de ruimte geeft zélf met ideeën te komen om samen iets te gaan doen.

Stier (20 april – 20 mei)

De stier is een loyale vriendin waarbij anderen altijd terecht kunnen voor steun. Een risico hiervan is dat mensen snel misbruik van je kunnen maken. Daarom oordeel je als stier soms iets te snel wanneer je nieuwe mensen ontmoet, omdat je wilt bepalen of nieuwe mensen wel de moeite zijn. Probeer deze vooroordelen te laten gaan en maak met iedereen een praatje, en wie weet wat voor nieuwe vrienden je dan tegenkomt.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen zijn ontzettend sociaal en hebben vaak een heleboel vrienden. Hierdoor kan het lastig zijn om diepere connecties te vormen. Je wacht vaak tot mensen naar jou toekomen (en dat doen ze ook), maar hierdoor omring je je vaak met net zulke uitgaande, spontane mensen als jijzelf. Geef anderen ook eens een kans en neem de moeite om echte, diepe connecties te vormen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

De kreeft kan karakters en persoonlijkheden beoordelen als geen ander, dus wanneer je als kreeft nieuwe mensen ontmoet is de belangrijkste regel: luister naar je instinct. Geef mensen een tweede kans wanneer je het gevoel hebt dat er meer in zit, en doe geen moeite voor mensen waar je een naar gevoel bij krijgt. Zorg er wel voor dat je hier niet in doorslaat; koester geen wrok en oordeel niet te streng, want mensen kunnen ook veranderen.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Als de sociale en spontane leeuw heb jij geen moeite met sociale connecties vormen. Toch blijven deze vaak aan de oppervlakte, omdat jij met je heftige energie soms andere kanten van jezelf overschaduwt. Neem af en toe een stapje terug en laat mensen in een diepgaand gesprek zien dat je ook andere interesses hebt (naast feesten en sociaal zijn). Je zult zien dat anderen zich meteen een stuk comfortabeler bij je zullen voelen.

Lees ook

Zijn jouw vriendinnen in dezelfde maand jarig? Geen toeval, volgens de astrologie

Maagd (22 augustus – 22 september)

Maagden kunnen uitstekend communiceren, maar voelen zich al snel verlegen en nerveus bij onbekenden. Hierdoor kun je jezelf minder goed uitdrukken en kom je soms anders over dan je bent. In het ergste geval stel je je afstandelijk op om je verlegenheid te verbergen, en om te voorkomen dat je pijn wordt gedaan. Het is tijd om deze muur af te breken en over je angsten heen te stappen. Onthoud dat iedereen zich een beetje nerveus voelt wanneer ze nieuwe mensen ontmoeten. Sla je door de ongemakkelijke momenten heen, en je zult zien dat er levenslange vriendschappen op je wachten.

Weegschaal (23 september – 21 oktober)

Als vriendelijkste sterrenbeeld heeft de weegschaal weinig moeite met nieuwe vrienden maken. Toch kan dit ook een valkuil zijn: soms wil je té aardig gevonden worden, en kun je ontzettend verdrietig worden wanneer een vriendschap niet blijkt te werken. Ook ben je bang om nee te zeggen en feestjes te missen, waardoor je jezelf soms voorbijloopt. Onthoud dat het onmogelijk is dat iedereen je aardig vindt, en leer accepteren dat sommige vriendschappen niet eeuwig duren.

Schorpioen (22 oktober – 21 november)

De schorpioen hecht veel waarde aan haar privacy en geeft daarom de voorkeur aan een kleine vriendengroep. Jij maakt makkelijker contact op intieme bijeenkomsten met een kleine groep mensen, zoals een diner. Grote feesten en groepen zijn voor jou niet de plek om nieuwe vrienden te maken. En onthoud: je openstellen kan eng zijn, maar het is de enige manier om uiteindelijk een sterke vriendschap te vormen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters zijn avontuurlijk en omringen zich graag met allerlei verschillende types. Ga daarom naar plaatsen waar je die verschillende mensen kunt ontmoeten. Probeer eens een workshop die je niet zo snel zou volgen, of ga naar een bar die een ander publiek heeft dan waar je normaal voor zou kiezen. Het kan even spannend zijn om uit je comfort zone te treden, maar uiteindelijk ga je er een stuk gelukkiger van worden.

Steenbok (22 december – 19 januari)

De steenbok is vaak terughoudend wanneer ze zich in een nieuwe situatie bevindt, waardoor anderen het moeilijk vinden om contact te maken. Maar wanneer ze er wel doorheen prikken, zullen ze merken dat je eigenlijk een nuchter, fijn en relaxed persoon bent om mee om te gaan. Zo’n extreem betrouwbare en loyale vriendin als jij zou iedereen wel in zijn of haar vriendengroep willen. Laat deze eigenschappen daarom iets vaker zien, en probeer minder gesloten te zijn. Het is zonde om je positieve kanten zo te verbergen!

Waterman (20 januari – 18 februari)

De waterman zal van alle sterrenbeelden het minst snel anderen beoordelen. Je houdt van mensen die net zo open en nieuwsgierig zijn als jij, dus je maakt het makkelijkst vrienden op plekken waar je deze mensen kunt ontmoeten. Wat dacht je van een filosofiecursus, boeklezing, museum of debat? Let er wel op dat je ook je emotionele kant laat zien, en het gesprek niet meteen afkapt wanneer het te emotioneel dreigt te worden. Die emoties horen ook bij vriendschappen.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Het grootste obstakel voor vissen bij het sluiten van vriendschappen is hun extreme gevoeligheid. Je neemt snel de emoties en negatieve energie van anderen over, waardoor je streng moet zijn in het selecteren van je vrienden. Mensen die emotioneel gezien veeleisend zijn en je energie uitputten, kun je beter links laten liggen. Spreek in plaats daarvan mensen met een positieve energie aan.

Bron | Pure Wow

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Voel jij je wel eens eenzaam? De Margriet Belbuddy's staan voor je klaar

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy's in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandag t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy's voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden