null Beeld

Man mailt vrouw lijst met haar ‘excuses’ om geen seks te hoeven hebben

Het zal je maar gebeuren. Je echtgenoot baalt van jullie seksleven en confronteert je met alle 'excuses' die jij de afgelopen tijd gebruikte om geen seks met hem te hoeven hebben. Het overkwam deze vrouw.

Het opmerkelijke verhaal werd in 2014 al gedeeld, maar dook eind 2018 weer op – en gaat wederom viral. Het opvallende is dat het om een jong stel gaat. Ze zijn allebei 26 als het verhaal voor het eerst wordt gedeeld en op dat moment vijf jaar samen (waarvan twee jaar getrouwd). In plaats van zijn ongenoegen over hun seksleven te uiten in een persoonlijk gesprek, koos de man ervoor in een periode van zes weken de excuses van zijn vrouw bij te houden op een Excel-sheet. Hij confronteerde haar met de lijst op het moment dat ze vertrok voor een tiendaagse werkreis, zo bericht de Australische website mamamia.com.au.

Klagen per mail

Niet alleen de aanpak, ook de timing van de man is opmerkelijk. Hij mailde haar het bestand op het moment dat ze op de luchthaven was. Hij wachtte totdat ze op doorreis was en hij wist dat ze haar mail zou gaan raadplegen.

Toen ze de mail las en meerdere pogingen deed om hem te bellen om opheldering te vragen, weigerde hij op te nemen. Daarop besloot ze het bestand te delen op reddit.com. ‘Mijn man heeft me een onvolwassen mail gestuurd terwijl ik onderweg was naar het vliegveld voor een 10-daagse werktrip. Nu heeft hij alle contact verbroken.’

Spreadsheet vol excuses

Op de spreadsheet staan excuses als: ‘Ik ben moe’, ‘ik wil m’n favoriete serie niet missen’, ‘ik voel me vies, ik wil eerst douchen’, ‘ik moet morgen vroeg op’ en: ‘Ik voel me niet goed, want ik heb te veel gegeten’. Of de beroemde: ‘Nee schat, ik heb hoofdpijn’ ook op het Excel-sheet stond, weten we niet.

Wie vermoedt dat het stel nooit meer met elkaar vrijde: niets is minder waar. De twee deelden gemiddeld zo’n drie keer per maand de lakens met elkaar.

Veel bijval online

De vrouw in kwestie kreeg online veel bijval toen ze het bestand deelde. ‘Hij had dit op zo veel andere manieren beter kunnen communiceren. Uiteindelijk komt hij op de proppen met een bizar document dat het uiteindelijk alleen maar moeilijker maakt om weer een gezonde relatie te krijgen.’

Het is niet bekend waar de man en de vrouw vandaan komen. Overigens is het originele bericht uit 2014 dat de vrouw onder de gebruikersnaam Throwwwwaway29 op reddit.com postte verwijderd. De lijst met volgens hem door haar gebruikte excuses om geen seks te hebben is nog wel te vinden op metro.co.uk.

Bronnen | mamamia.com.au, libelle.nl, metro.co.uk

Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden