null Beeld

Leuk weetje: waarom mensen het meeste seks hebben in de maand juli

Het klinkt misschien wat gek, maar blijkbaar kunnen we de klok erop gelijk zetten als het gaat om de maand waarin we de liefde gemiddeld gezien het vaakst bedrijven. Althans dit blijkt uit onderzoek van Lovehoney. Hoe dit precies kan, leggen we hieronder aan je uit.

Fun in the sun

Wanneer de zomer op haar piek is en we het liefst met ons lijf in de volle zon in tuin, op balkon, of op het strand liggen, hebben we dus ook de meeste fun tussen de lakens. Is er misschien een verband tussen die twee? Volgens het seksspeelgoed merk Lovehoney wel. Zij ondervraagden 2000 mensen naar de momenten waarop zij het liefst en het meeste seks hebben en welke maand zij het sexiest vinden. En wat blijkt dus? Tijdens de zwoelste maand van het jaar, juli, blijken we het dus ook fijn te vinden om de temperatuur in de slaapkamer te laten stijgen.

We zijn meer relaxed

En dit schijnt alles te maken te hebben met het feit dat we in de zomermaanden relaxter zijn, zin hebben in de naderende vakantie én meer tijd hebben voor andere dingen, zoals: seks. Hoe vaak de groep respondenten dan seks hebben in juli, komt neer op zo'n vier keer per week. In de maanden augustus en juni hebben dezelfde mensen respectievelijk 3,7 en 3,2 keer per week seks. Waarom ook augustus een favoriete seksmaand is, komt volgens tweederde van de koppels, omdat zij op vakantie vaker seks hebben. Daarvan zei 26 procent dat ze vaker de liefde willen bedrijven op vakantie, omdat ze er dan ook meer tijd voor hebben.

Lees ook: Opvallend: het aantal mensen dat dagelijks seks heeft is tijdens corona verdubbeld

Lange zwoele zomeravonden

Ook komt de piek in ons seksleven in juli, volgens een woordvoerder van het seksspeelgoed merk, doordat de lange zwoele zomeravonden bij uitstek de avonden zijn om te vieren dat we vrij zijn, we ons gelukkiger voelen, positiever zijn en we dus genoeg redenen hebben om er voor 'in the mood' te komen. En uiteraard heeft de zon daar ook een fijne invloed op. Door de zon op je bol krijgen je hormonen een boost en voel je je automatisch frisser en energieker.

Wanneer zakt de seksdrive naar zijn nulpunt?

Niet geheel onverwacht is onze seksdrive het laagst in de koudere maanden van het jaar, zoals november en januari. In januari hebben we gemiddeld genomen zo'n 2,3 keer per week seks en in november ligt dat op een gemiddelde van 2,1 keer per week.

Bron | RedOnline

Beeld | Getty

Lieke Beemsterboer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden