null Beeld

Kwart van de Nederlandse vrouwen vindt dat haar partner niet goed kan koken

Kan jouw partner goed koken? Schroom niet om eerlijk te zijn: veel vrouwen geven toe de kookkunsten van hun partner niet lekker te vinden. Dit blijkt uit een recente enquête, met verrassende en grappige resultaten.

Zo wordt er vooral geruzied over het eten in een specifieke provincie...

Help, mijn man is kok

Aan het onderzoek deden 1.032 Nederlanders mee. Daar kwam een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen uit. Ruim een kwart van de vrouwen vindt dat hun partner niet goed kan koken. Andersom uit slechts 14 procent van de mannen kritiek op de kookkunsten van hun partner. Maar áls mannen het eten daadwerkelijk niet lekker vinden, zijn ze wel eerder geneigd er iets van te zeggen dan vrouwen.

Lees ook:

Kun je niet koken? Zó zet je toch een spectaculair (kerst)diner op tafel

(On)zekere keukenprins(ses)

Grappig genoeg zijn het toch vooral mannen die (onterecht?) zelfverzekerd zijn over hun eigen kookkunsten. Negen op de tien mannen geeft aan zich nooit te schamen voor het eten dat zij anderen voorschotelen. Jonge mannen zijn dan net wel een tikkeltje onzekerder daarin. En van de jonge vrouwen geeft een op de vijf aan zich weleens te generen voor haar kookkunsten.

Lees ook:

5 heerlijke recepten waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt

Ruzie over het avondeten

Wie kookt het meest? Die rol blijkt voornamelijk nog toebedeeld te zijn aan de vrouw, voornamelijk in de provincies Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Groningen. In Flevoland juist het minst, en in Utrecht en Friesland ligt de verdeling nagenoeg gelijk. En eh, maken jullie weleens ruzie over het eten? 17 procent van de deelnemers heeft weleens mot met hun partner over wie er moet koken. Vooral de deelnemers uit Overijssel.

Bron | keukenloods.nl

Beeld | Getty

Faye Heijnis

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden