Margriet logo
null Beeld

Kus jij links of rechts? En wat zegt dit over je relatie?

Als jij je geliefde kust, naar welke kant draait dan jouw hoofd? Wat maakt dat nou uit, denk je misschien. Voor onderzoekers van de University of Saskatchewan is het geen onzin. Volgens hen zegt het veel over je relatie.

Voor een onderzoek analyseerden de onderzoekers van de Canadese universiteit vijfhonderd foto’s van zoenende koppels. Ze vergeleken deze foto’s met kussen uit een platonische relatie, zoals bijvoorbeeld die van familieleden. De conclusie: maar liefst tachtig procent van de koppels draait het hoofd naar rechts als ze elkaar omhelzen. Bij familieleden is dit juist naar links.

Romantische of platonische relatie?

Volgens de onderzoekers wijst een draai naar rechts op een romantische relatie, terwijl naar links draaien meer wijst op een platonische relatie. Maar waarom draaien we met het hoofd naar rechts? De onderzoekers geven aan dat dit komt vanwege onze twee hersenhelften. Een activiteit in de ene hersenhelft doet ons vaak bewegen in de tegenovergestelde richting. Aangezien het emotionele centrum in de linkerhelft ligt, gaat ons hoofd daarom naar rechts als er sprake is van sterke gevoelens.

Draai je met je hoofd naar links als je je partner kust? Geen reden tot paniek! Het kan ook zijn dat je linkshandig bent, waardoor je liever naar links draait.

Bron | Metro.co.uk

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden