Margriet logo
Liefde uiten sterrenbeeld Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Relaties

Knuffelen of cadeautjes geven? Zo uit jij je liefde volgens je sterrenbeeld

Alsof de liefde af en toe al niet lastig genoeg is, bestaan er ook nog meerdere manieren waarop je liefde kunt uiten en ontvangen. Misschien herken jij de zogenaamde liefdestaal van je partner, maar bij een nieuwe liefde in je leven kan het even zoeken zijn. Gelukkig zijn daar de sterrenbeelden die je een handje kunnen helpen.

De een knuffelt het liefst de hele dag, terwijl de ander elke avond met een bos bloemen of doos chocolade thuiskom. Ieder sterrenbeeld uit de liefde weer anders.

Liefde uiten volgens je sterrenbeeld

Er wordt gesproken van vijf liefdestalen: positieve woorden, tijd en aandacht, cadeaus geven en/of krijgen, dienstbaarheid/verzorgd worden en lichamelijke aanraking.

Ram

De Ram is absoluut niet bang om zijn of haar liefde kenbaar te maken. Dit vuurteken staat bekend om het geven van cadeautjes, passie en aandacht. Ben je verliefd, dan is er geen greintje twijfel meer te vinden. Toch moet de Ram wel de romantische bevestiging terugkrijgen van zijn of haar partner. Vandaar dat de Ram graag positieve woorden uit maar ook ontvangt.

Stier

De Stier is koppig, dus ook in relaties. Toch heeft dit aardeteken ook een zachte en geheimzinnige kant. De Stier bespaart dan ook zeker niet op verjaardagscadeaus of activiteiten tijdens jullie jubileum. Al uit de Stier zich dus in het geven van cadeaus, ontvangt dit sterrenbeeld liever lichamelijke aanraking.

Tweelingen

Voor Tweelingen is communicatie erg belangrijk in de liefde. Dit sterrenbeeld zal zich dan ook altijd eerlijk uiten, waardoor je als partner exact weet wat er nodig is, speelt of verwacht wordt. Aangezien een persoon met het sterrenbeeld Tweelingen zich uit met woorden is het ontvangen van (positieve) woorden een belangrijk punt in de relatie.

Kreeft

De Kreeft kijkt liever eerst de kat uit de boom, ook in de liefde. Toch kan deze lange tijd om je open te stellen positief uitpakken: Kreeft is namelijk een van de meest aanhankelijke en fysieke tekens. Jij bent verzorgend en verwacht ook van je partner dat hij jou goed verzorgd.

Leeuw

Nog zo’n vurig teken! De Leeuw zal zijn of haar liefde dan ook het liefst van de daken willen schreeuwen. Dit sterrenbeeld staat bekend om loyaliteit aan vrienden en partners. Het betekent dan ook veel voor jou als Leeuw als je partner ook positieve en bevestigende woorden gebruikt in jullie relatie.

Maagd

Voor de Maagd zijn woorden niet zo belangrijk. Dit sterrenbeeld moet de liefde zien, niet horen. Ze stellen zichzelf enorm dienstbaar op en uiten hun liefde in kleine lichamelijke aanrakingen en subtiele gebaren om je beter te laten voelen.

Weegschaal

De Weegschaal wordt geregeerd door Venus, dé planeet van de liefde. Niet gek dus dat dit sterrenbeeld er alles aan doet om iedereen - en vooral hun partner - tevreden te houden. Ben je samen met een Weegschaal dan kun je veel cadeautjes verwachten, maar vergeet ze ook zeker niet terug te geven.

Schorpioen

Schorpioenen zitten vol passie. Toch is lichamelijke aanraking niet het enige wat de relatie in stand houdt. Ook moet je als partner intimiteit durven tonen. Als de Schorpioen over zijn of haar oren verliefd is, zullen ze dat uiten in tijd en aandacht. Dit sterrenbeeld wil alles te weten komen over je.

Boogschutter

De Boogschutter houdt zich vast aan de traditionele manier van doen. Ze plannen graag quality time in met hun partner. De Boogschutter uit zich dus vooral in het geven van tijd en aandacht en nemen je maar al te graag mee op vakanties en andere activiteiten. “Dit is een onafhankelijk teken, dus als ze je mee willen nemen op hun reizen, weet je dat daar liefde is,” laat astroloog Peggy Lundquist weten.

Steenbok

Dit aardeteken is vrij serieus. Je bent zelf misschien niet zo goed in het uiten van genegenheid, maar geeft je partner dit wel voor de volle 100%. Jij hebt daarentegen veel fysieke aanrakingen zoals knuffels nodig. Ook wil je weten dat je goed verzorgd wordt zodat je je nergens druk over kan maken. Je partner moet zich dus dienstbaar opstellen in jullie relatie.

Waterman

De Waterman waardeert ook erg zijn of haar eigen vrijheid. Zit dit onafhankelijke teken in een relatie, dan zegt dat dus al veel over jullie liefde. De partner van de Waterman moet jouw vrije persoonlijkheid accepteren en veel tijd met je doorbrengen.

Vissen

Vissen zijn romantisch. Hierdoor ben jij een kei in het uiten van positieve woorden en je emoties. Om de lastige en gevoelige kant van Vissen te achterhalen kun je als partner van dit teken het beste cadeautjes in huis halen. Vissen zijn niet alleen romantisch maar houden ook van romantiek. Een bos bloemen of een geschreven gedicht zal dit sterrenbeeld doen smelten.

Bron | BestLife

Paulien BergwerffGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden