Margriet logo
null Beeld

Jouw grote liefdeshoroscoop: ontdek wie het beste bij je past met je venusteken

Wat is jouw persoonlijkheid in de liefde? Waar ben je écht naar op zoek in een relatie? En: bij wie past je het beste? De antwoorden staan in de sterren geschreven, maar niet in het 'normale' sterrenbeeld zoals wij dat kennen. Als je écht meer wilt weten wat de astrologie jou over de liefde kan vertellen, moet je kijken naar je venusteken.

De planeet Venus staat namelijk symbool voor de liefde en schoonheid. Net als alle andere planeten stond Venus op het moment van jouw geboorte in een bepaald sterrenbeeld. Je zonneteken (het meest bekende sterrenbeeld) kan bijvoorbeeld Maagd zijn, terwijl je venusteken Vissen is. Dit kun je allemaal aflezen in je geboortehoroscoop. Hoe je zo’n geboortehoroscoop voor jezelf maakt, lees je hier (en op deze website kun je er snel een maken).

Alles over je venusteken

Heb je ontdekt in welk sterrenbeeld Venus stond op het moment van jouw geboorte? Dan heb je je venusteken gevonden. Hieronder leggen we uit wat jouw teken je over liefde en relaties in je leven kan vertellen. Als je jouw venusteken vergelijkt met die van je geliefde, kun je ook meteen zien of jullie bij elkaar passen. Hebben jullie dezelfde kijk op relaties, of zijn jullie heel verschillend?

Venus in Ram

In de liefde ben jij impulsief en vol enthousiasme: je ziet jezelf als een romantische avonturier. Je wordt snel verliefd en gelooft in liefde op het eerste gezicht. Maar je bent ook net zo snel weer klaar met je liefje wanneer je een nieuw iemand op het oog hebt. Je bent in de liefde best veeleisend (al heb je dat niet altijd door), maar ook liefdevol. Je hebt een hoog libido. Het eerste waar jij op valt is uiterlijk, maar je gaat pas serieuze relaties aan wanneer je het gevoel hebt dat je écht bij iemand past.

Venus in Stier

Omdat het sterrenbeeld Stier bij de planeet Venus hoort, is dit het sterkste venusteken dat er is. Je bent een liefdevolle, charmante en sensuele lover - soms tot in het extreme. Je bent monogaam ingesteld en hebt het liefst een persoon waar je urenlang mee van lekker eten kunt genieten, gevolgd met net zo veel uren plezier in bed. Je bent consistent en hoewel je best een beetje kunt daten, zit je liever in een serieuze relatie. Je houdt van de veiligheid, het comfort en de constante knuffels die daarbij komen kijken.

Venus in Tweelingen

Tweelingen is het meest inconsistente sterrenbeeld in de dierenriem, en dat merk je ook terug in de liefde. Is je venusteken Tweelingen, dan heb je het liefste lol in de liefde. Je maakt samen veel grapjes, kunt urenlang kletsen en wordt blij van het dwalen door boekwinkels en oude straatjes. Je bent ontzettend goed in luchtig flirten, en voelt je het meest aangetrokken tot intelligente, snelle types. Je krijgt snel vlinders in je buik en hebt er geen problemen mee om een liefdesaffaire online te beginnen. Wat voor jou het lastigste is, is het verschil zien tussen een korte flirt en échte liefde.

Venus in Kreeft

De emotionele Kreeft is van nature op zoek naar een 'nestje'. Een thuis en familie, daar word je het gelukkigst van. Je bent aardig, sympathiek, sentimenteel, loyaal, toegewijd en een hele goede kok. Je lijkt heel zelfverzekerd, maar hebt eigenlijk veel emotionele support nodig van je partner. Je bent bang om afgewezen te worden, wat ertoe leidt dat je soms iets te lang in relaties of vriendschappen blijft hangen. Je wilt echt niet plakkerig zijn, maar je wil zó graag dat de mensen die je liefhebt voor altijd bij je blijven.

Venus in Leeuw

Als je venusteken Leeuw is, dan ben je warm, extrovert, trouw, creatief, dramatisch en gék op dure spullen. Je bent verliefd op verliefd zijn; je wilt het heerlijke gevoel het liefst constant ervaren. Je bent gepassioneerd en laat dit ook merken. Liefde is een essentieel onderdeel van je leven, en je maakt soms de fout om je er iets te veel door te laten beïnvloeden. Het liefst zit je in een relatie waar geld geen rol speelt - voor jou geen gebakkelei over wie de rekening betaalt. Geld moet rollen!

Venus in Maagd

De perfectionistische aard van de Maagd komt ook naar voren in de planeet Venus. Als je verliefd bent, analyseer je alles tot in den treure: je leest berichtjes na, speelt gesprekken terug in je hoofd en hebt de volledige aandacht voor alles dat je partner doet en zegt. Je doet alles voor je liefje, inclusief het vertellen wat er allemaal mis is met hem of haar. Je bent niet alleen kritisch naar jezelf, maar ook naar anderen. Dit zorgt ervoor dat je soms een beetje te controlerend bent, en te snel een mening klaar hebt staan. Verder ben je bescheiden, geremd en een beetje verlegen tussen de lakens.

Venus in Weegschaal

Als een echte romanticus is de Venus in Weegschaal liefdevol, teder, warm en gek op de ander behagen. Je idealiseert de liefde in je hoofd, en hebt daarom moeite om de soms lastige realiteit te accepteren. Want de liefde is niet altijd perfect, hoe graag je dat ook wilt. Wanneer je teleurgesteld wordt, kun je daar lang moeite mee hebben. Anderen vinden jou vaak enorm aantrekkelijk, en daarom is er altijd wel iemand die om je aandacht vraagt. Je kijkt bij het kiezen van een partner ook of je op het gebied van uiterlijk bij elkaar past.

Venus in Schorpioen

De Schorpioen is van nature sexy, dus ook als venusteken heeft dit invloed. Je bent gek op mysterieuze types, intense liefdesaffaires en zelfs een beetje op duisternis. Je bent trots, gepassioneerd en houdt van het spelletje van verleiding. Je hebt een diep verlangen in je, op het gebied van liefde én seks. Hierdoor is je liefdesleven vaak stormachtig. Je hebt twee kanten: je bent extreem toegewijd en intiem, maar kunt ook jaloers en zelfs wraakzuchtig zijn. Wanneer je ineens nergens meer zin in hebt, kun je je terugtrekken en een muur optrekken.

Venus in Boogschutter

Jij ziet de liefde als een avontuur, wat zich uit in jouw directe, vurige en enthousiaste manier van communiceren naar (potentiële) liefdes. Je ziet de liefde niet als een manier om je toekomst te bepalen, want je ben gesteld op je vrijheid en ziet wel waar het schip strand. Jouw ideale relatie is dan ook met iemand die net zo avontuurlijk is als jij, en samen het leven wil ervaren. Als iemand je probeert te beperken, ben je al snel klaar met hem/haar. Je voelt je aangetrokken tot mensen die extreem betrokken zijn bij hun idealen, en soms ook tot mensen die in een andere cultuur zijn opgegroeid dan jij.

Venus in Steenbok

Als er iemand is die seks en liefde goed van elkaar gescheiden kan houden, dan ben jij het wel. Als je venusteken Steenbok is, ben je voorzichtig in het vrijlaten van je emoties, maar ben je enorm sensueel tussen de lakens. Je houdt van stabiliteit en fatsoenlijke types die zich netjes gedragen. Je bent bang voor emotionele stormen die relaties met zich meebrengen, dus je onderdrukt je eigen emoties stevig. Vanwege je serieuze en geraffineerde aard heb je een waardering voor alles dat klassiek is. Hierdoor hecht je veel waarde aan status in het kiezen van je partner. Je bent nu eenmaal realistisch ingesteld.

Venus in Waterman

Venus in Waterman staat voor open minded, vriendelijke en idealistische types in de liefde. Je voelt je aangetrokken tot rebellen, buitenbeentjes en aparte types. Niet alleen op het gebied van liefde, maar ook in vriendschappen. Hierdoor heb je een grote en diverse vriendengroep. Je bent niet heel gepassioneerd in de liefde - je hebt liever een intense, intellectuele platonische relatie dan een romantische. Je hebt ook veel tijd alleen nodig om gelukkig te zijn, dus je trekt je vaak terug. Je bent onafhankelijk, wat het moeilijk maakt om jouw hart te vangen.

Venus in Vissen

Als je venusteken Vissen is, dan ben je sentimenteel, artistiek en toegewijd, en je doet werkelijk álles voor je geliefde. Je idealiseert de liefde en bent op zoek naar je zielsverwant. Hierdoor verlies je ook wel eens de realiteit uit het oog. Andere mensen maken snel misbruik van jouw goede, romantische intenties. Dit heeft er ook mee te maken dat je niet snel voor jezelf opkomt, en het prima vindt om als laatste te komen. Na een tijdje gaat dit echter aan je knagen, en wanneer je dan barst, kun je heel vurig en zelfs gemeen worden. Je bent enorm goed in liefde geven, maar niet als het om jezelf gaat.

Bron | Astrology for Dummies (Rae Orion)

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden