null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Je sterrenbeeld heeft een verborgen deel dat nog véél meer over je kan vertellen

Als je een beetje geïnteresseerd bent in astrologie of je horoscoop, dan ben je vast door en door bekend met je sterrenbeeld. Maar heb je wel eens het gevoel gehad dat jouw sterrenbeeld je niet helemaal juist lijkt te omschrijven? Dat komt doordat je nog niet naar het hele plaatje hebt gekeken.

Je mist namelijk de tegenpool van jouw sterrenbeeld, die ook een heleboel over je zegt.

Missende informatie

Alleen je zonneteken – het sterrenbeeld waar altijd naar wordt gekeken in horoscopen – geeft een behoorlijk beperkt beeld van je astrologische persoonlijkheid. Je hebt namelijk niet alleen een sterrenbeeld in de zon, maar ook in de maan en alle planeten die om de zon draaien. Het is dus niet zo gek als je je niet volledig met je zonneteken identificeert: er mist nog een heleboel informatie.

Tegenovergesteld sterrenbeeld

Vandaag gaan we niet kijken naar je sterrenbeeld in alle andere planeten, maar naar je tegenovergestelde sterrenbeeld. De eigenschappen daarvan zijn ook belangrijk voor jou, maar op een tegenovergestelde manier. Samen met je eigen sterrenbeeld, vormt dit een compleet plaatje van je zonneteken en vind je misschien wat je in je eigen sterrenbeeld miste.

1. Ram en Weegschaal: oorlog en vrede

De Ram is actief, onafhankelijk en eigenwijs. Ze zien zichzelf als superhelden die alles in de wereld aankunnen, en ze zijn niet bang voor een confrontatie. Ze zijn snel boos, maar zijn dit ook snel weer vergeten. Ze maken beslissingen voor ze nadenken, maar weten alle problemen die hierdoor ontstaan ook snel weer op te lossen door hun vindingrijkheid.

De Weegschaal staat hier recht tegenover: ze zijn het sterrenbeeld van partnerschap en samenwerking, en verkiezen liefde boven alles. Ze doen liever iets samen dan alleen en willen graag aardig gevonden worden. Ze hebben vaak een aantal vaste vrienden en kunnen iets terughoudender zijn bij vreemden. Ze kunnen lang nadenken over dingen en wegen beslissingen soms dagenlang tegen elkaar af.

Weegschaal

Als je een Weegschaal bent, dan kan de invloed van de Ram ervoor zorgen dat je je eigen onafhankelijkheid belangrijk vindt. Als je je nooit zo kon vinden in de liefhebbende, op samenwerking gerichte Weegschaal, dan kan het zijn dat de invloed van de Ram in jouw geboortekaart erg groot is. In tegenstelling tot de Weegschaal, ben je dan moeilijk te beïnvloeden en trek je liever je eigen plan. Je zal ook niet snel op je kop gaan staan om het iemand anders naar de zin te maken.

Ram

Ben je een Ram, dan kan de invloed van de Weegschaal je rauwe randje iets verzachten. Je agressieve, impulsieve kant kan dan een romantische wending aannemen, waardoor je bijvoorbeeld snel verliefd wordt op het eerste gezicht. Je zet je doorzettingsvermogen en overtuigingskracht dan ook graag in voor de liefde.

2. Stier en Schorpioen: behoeften en wensen

De Stier is vasthoudend: ze kunnen goed dingen over een langere periode bereiken. Ze stralen elegantie en kracht uit. Ze zijn beheerst en bezittelijk, en zijn gewend te krijgen wat ze willen, hoeveel tijd dit ook kost. Een ding is zeker: de stier is goed in dingen aantrekken die hij of zij wil hebben. Hebben ze eenmaal hun zinnen ergens op gezet, dan laten ze niet snel los.

De Schorpioen daarentegen is juist het sterrenbeeld van het loslaten. Ze hebben een sterk transformatieve kracht. Schorpioenen staan bekend als sexy en ietwat mysterieus, en dat komt vooral doordat dit sterrenbeeld heel goed weet wat zij wil. Deze zelfverzekerdheid is voor veel anderen aantrekkelijk. De Schorpioen heeft ook een uitzonderlijk talent voor genezing en vernieuwing.

Schorpioen

Ben je een Schorpioen met invloeden van de Stier, dan ben je iemand die weinig jaloers is. Je geeft je partner, familie en vrienden veel ruimte en staat ze toe om fouten te maken. Je vertrouwt ze immers, en dat is genoeg. Je bent niet heel ambitieus, maar vertrouwt op je eigen kunnen en weet vaak succes te bereiken door simpelweg je eigen smaak en pad te volgen.

Stier

Als je een Stier bent met sterke kenmerken van de Schorpioen, dan lijk je vanbuiten de kalmheid zelve, terwijl je vanbinnen overloopt met emoties. Hoewel je het nooit zou laten zien, is er voor jou niets ergers dan wanneer je je verraden voelt door iemand die dichtbij je staat. Het ergste vindt je wanneer deze persoon slordigheid vertoont, geen moeite doet of een sterke, tegenovergestelde mening heeft. Wanneer je iemand eindelijk volledig durft te vertrouwen, dan ben je de meest loyale vriend die er is.

3. Tweelingen en Boogschutter: student en leraar

De leergierige en nieuwsgierige Tweelingen is dol op het verzamelen van feitjes, en zou het liefst op ieder gebied expert zijn. Ze verbazen anderen graag met hun kennis in intelligente gesprekken, maar lopen het risico zichzelf soms tegen te spreken omdat ze zich openstellen voor álle kennis en ideeën. Omdat dit sterrenbeeld onder het element lucht valt, zijn ze spontaan en gaan ze waar het moment hen brengt.

De Boogschutter houdt ook van kennis, maar op een andere manier. Ze leven aan de hand van vaste principes, waar ze zich eigenwijs aan vasthouden. Waar Tweelingen de leergierige student is die constant vragen stelt, is Boogschutter meer een wijze professor. Ze willen inspireren, motiveren, en overtuigen.

Boogschutter

Als je een Boogschutter bent met sterke invloeden van de Tweelingen, dan ben je iets minder rigoureus in je overtuigen, en iets makkelijker te beïnvloeden. Je maakt je ook iets minder druk over kleine dingen. Er is een kans dat je heel erg in fases of met obsessies leeft: zo eet je ineens de hele week alleen maar mandarijnen, en de andere week verlies je jezelf helemaal in een bepaald onderwerp.

Tweelingen

De Tweelingen met een Boogschutter-kant herkennen zich waarschijnlijk niet in de constant veranderende Tweelingen. Je bent gepassioneerd over een aantal opvattingen, en houd je hieraan vast. Je wilt graag een impact maken en weet jezelf goed te verdedigen tegen kritiek, want jij wéét dat je gelijk hebt.

Lees ook:

Vriendschap: mensen met déze sterrenbeelden passen het beste bij jou

4. Kreeft en Steenbok: privé en openbaar

De Kreeft is het liefst lekker thuis. Ze zijn gevoelig en defensief en stellen zich alleen open voor een paar mensen waar ze echt heel oprecht mee zijn. De Kreeft is een open boek en hun gevoelens zijn snel op hun gezicht af te lezen – en ze zijn ook ontzettend goed in het aanvoelen van de emoties van anderen. Hierdoor zijn ze constant bezorgd, wat vervelend voor henzelf is maar gewaardeerd wordt door vrienden en familie.

De Steenbok daarentegen is het liefst altijd op pad. Hun reputatie betekent alles voor hen en ze bevinden zich graag in een belangrijke positie met autoriteit. Om deze reden laten ze niet zo snel hun emoties zien, omdat ze bang zijn hiermee gezicht te verliezen. Ze zijn doodsbang een misstap te maken en doen er alles aan om aan de top te komen. Maar het is het allemaal waard wanneer het eindelijk lukt.

Steenbok

Als je een Steenbok bent die zich nauwelijks herkent in die omschrijving, is de kans groot dat je de gevoeligheid van de Kreeft in je persoonlijkheid hebt. Hierdoor vind je de Steenbok maar koud en meedogenloos overkomen. Door jouw gevoelige kant, bent je een betrouwbare vriend en vind je het fijn om voor de mensen om je heen te zorgen. Voor jou is de relatie met hen belangrijker dan professioneel succes.

Kreeft

Kreeften met een scheutje Steenbok zijn misschien ook wel gevoelig en emotioneel, maar zijn een stuk beter in het bouwen van een muur die deze gevoelens binnenhoudt. Je bent ambitieus, maar wordt gedreven door een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en integriteit. Mensen die je niet kennen zullen onder de indruk zijn van je doorzettingsvermogen en succes, maar degenen die je beter kennen zullen vooral veel geven om je zachte kant.

5. Leeuw en Waterman: alleen en samen

De expressieve Leeuw heeft de constante drang om de vraag ‘Wie ben ik?’ te beantwoorden. Ze reflecteren graag over zichzelf, transformeren zichzelf, en zijn constant op zoek naar de uiteindelijke waarheid. De Leeuw laat zichzelf ook graag zien aan anderen, heeft een sterke drang om te entertainen en is altijd eerlijk. Hoewel ze soms een beetje dramatisch zijn, vindt de Leeuw het uiteindelijk heerlijk om anderen net zo blij te maken als ze zichzelf maken.

In tegenstelling tot de individualistische Leeuw, is de Waterman juist voor het collectief. Alles wat ze doen, moet bijdragen aan een betere wereld. Ze hebben dan ook een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en vechten tegen problemen als racisme. Ze zijn dan ook heel erg open en accepteren allerlei ‘vreemde’ persoonlijkheden. Hun vriendengroep is daardoor vaak heel divers.

Waterman

Als Waterman met invloeden van de Leeuw, ben je een overtuigend persoon en stel je in plaats van de vraag ‘Wie ben ik?’ de vraag ‘Hoe maak ik de wereld beter?’. Met je oprechtheid en warmte win je ieders hart. En jij bent het levende bewijs van het idee dat hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer anderen van jóu houden.

Leeuw

Een Leeuw met sterke karaktertrekken van de Waterman, is iets minder gehaaid op het middelpunt van de belangstelling. Je hebt niet zoveel aandacht van anderen nodig om je goed te voelen. Je vindt je tijd alleen net zo waardevol als die met je vrienden, want hierdoor heb je meer tijd om jezelf en je interesses te onderzoeken. Als je iemand ontmoet die je net zo interessant als jezelf vindt, dan geef je daar graag je vrije avond voor op.

6. Maagd en Vissen: realiteit en droomwereld

Niets is perfect in deze wereld, maar de Maagd zal toch nooit stoppen met ernaar te streven. Ze zijn echte doorzetters, met een oog voor detail en het geheugen van een olifant. Ze brengen orde in de chaos, en hoeven er niet eens een bedankje voor – ze kunnen het niet helpen. Helaas lopen ze zichzelf door al dit gestreef naar perfectie nog wel eens voorbij.

Vissen staan echt recht tegenover de persoonlijkheid van de streberige Maagd. Ze leven ver van onze realiteit en verliezen zich graag in hun eigen verbeelding. Hun humeur veranderd net zo vaak als het weer en soms kunnen ze ineens hun hele leven omgooien, als ze daar behoefte aan hebben.

Vissen

Vissen met een vleugje Maagd zijn iets minder ‘go with the flow’ en iets meer gestructureerd. Je vindt de wereld soms maar overweldigend en zoekt constant naar rust. Hoewel Vissen normaal niet zo van de confrontaties zijn, geeft de invloed van Maagd je de zelfverzekerdheid om degenen om je heen wél te vertellen hoe je over ze denkt.

Maagd

De Maagd met invloeden van Vissen is soms een tornado van chaos. Wanneer je je op een doel focust, dan vergeet je soms welke dag van de week het is. Je probeert uit het hier en nu te ontsnappen zodra je de kans krijgt en hebt eindeloos veel fantasie.

Bron | Cosmopolitan

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden