null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Hoe schattige dierenfoto’s je relatie kunnen verbeteren

Zit je relatie in een sleur, of weet je niet of je je partner nog wel zo leuk vindt? Probeer dan eens samen naar schattige dierenfoto's- en filmpjes te kijken. Ja, dat lees je goed. Dat zou namelijk je relatie wel eens kunnen verbeteren.

Positieve associaties

Onderzoekers van de Florida State University waren benieuwd of je brein positieve associaties kan relateren aan de gedachte aan je partner. Om dit te kunnen testen, deden ze een experiment met 144 koppels van onder de veertig jaar, die minder dan vijf jaar bij elkaar waren.

Experiment om relatie te verbeteren

Eerst werden de koppels ondervraagd over hun relatie en hoe tevreden ze over hun liefdesleven waren. Vervolgens werd er een hersenscan gemaakt, waarin hun gevoelens voor hun partner werden gemeten. In de zes weken die daarop volgden kregen de koppels, afzonderlijk van elkaar, om de drie dagen een aantal foto’s te zien. Tussen deze foto’s zaten ook foto’s van hun partner.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Positieve foto’s

De ene helft van de koppels kreeg neutrale, alledaagse foto’s te zien. Dit waren dingen als knopen of huishoudelijke apparaten. De andere helft kreeg positieve foto’s te zien, zoals puppy’s, kittens en mooie woorden. Om de twee weken werden de gevoelens, die de koppels voor elkaar hadden, opnieuw gemeten.

Positieve gevoelens

En wat bleek? De koppels die de positieve, schattige plaatjes te zien kregen, ontwikkelden naarmate de tijd verstreek, ook positievere gevoelens over hun relatie en partner. De onderzoekers waren zelf eigenlijk een beetje verbaasd dat het werkte. “Het idee dat zoiets simpels en iets wat niets met relaties te maken heeft, de gevoelens van mensen over hun relatie kan beïnvloeden, maakte me een beetje sceptisch”, aldus hoofdonderzoeker James K. McNulty.

Proberen waard

Hoewel communiceren en luisteren nog altijd het belangrijkste is om relaties te laten slagen, kan het geen kwaad om dit ook te proberen. En bovendien heb je dan weer een extra excuus om naar lieve dierenplaatjes te kijken. Alvast beginnen? Bekijk deze schattige foto's van honden voor- en nadat hun baasjes ze 'braaf' noemden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elite Daily

Beeld | iStock

Quirine BrouwerGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden