null Beeld

Helft Nederlanders ergert zich aan rijgedrag partner (en dít zijn de irritaties)

Is het rijgedrag van jouw partner een terugkerende frustratie? Dan ben je niet de enige: maar liefst 54 procent van de Nederlanders stoort zich namelijk aan het rijgedrag van zijn of haar wederhelft. Voor één op de drie ondervraagden is dit zelfs aanleiding voor een onderlinge ruzie.

Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, onder 1106 Nederlanders met een relatie. Het onderzoek werd uitgevoerd door Panelwizard.

Opmerkelijk verschil

Opvallend genoeg (of juist niet?) ergeren vrouwen zich met 59 procent het vaakst aan het rijgedrag van hun partner. Jonge vrouwen zijn met 64 procent het meest kritisch. Maar ook 50 procent van de mannen ergeren zich regelmatig aan het rijgedrag van de ander.

Grootste irritaties aan rijgedrag partner

Vooral het goedbedoelde advies vanuit de bestuurderskant is een belangrijk punt van irritatie. Maar liefst 53 procent ergert zich weleens aan advies van zijn of haar partner met betrekking tot de rijstijl. Vrouwen zitten met 57 procent het minst te wachten op goedbedoelde opmerkingen over hun rijvaardigheid.

Wél effectief

Al die (ongevraagde) adviezen hebben wel effect: maar liefst 30 procent van de ondervraagden rijdt namelijk voorzichtiger wanneer de partner bij hem of haar in de auto zit. Een kleine 6 procent stapt zelfs liever niet in de auto wanneer hun partner achter het stuur zit. Mannen (8 procent) zijn hierover sceptischer dan vrouwen (4 procent).

Bron | AD

Foto | iStock

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden