null Beeld

Dit zegt jullie slaaphouding over je relatie

Slapen doen we allemaal, maar in welke positie je slaapt verschilt sterk per persoon. Dat geldt ook voor stellen: misschien ligt hij altijd op z'n rug en slaap jij het liefst op je zij. Waarschijnlijk hebben jullie in de loop der jaren een ideale 'samenslaaphouding' gevonden. De manier waarop je het bed deelt, zegt veel over jullie relatie. Want uit die slaaphouding kun je van alles opmaken...

Wij zetten de meest voorkomende slaaphoudingen voor je op een rij. Je herkent je vast in meerdere posities. Want hé, na een ruzie of als je een griepje hebt, ga je vast niet gezellig lepeltje-lepeltje liggen.

Lepeltje-lepeltje

Een behoorlijk populaire houding: ongeveer 18 procent van de koppels slaapt in deze positie. Je partner beschermt jou of andersom. Deze slaaphouding staat voor comfort en vertrouwen.

De achtervolging

Dit is een variant op lepeltje-lepeltje. Maar bij deze slaappositie zit de ene partner als het ware achter de ander aan. De persoon die volgt, wil graag aandacht. En de persoon die wordt achtervolgd, wil graag worden veroverd of heeft wat meer lucht nodig.

De rugkussers

In deze positie liggen jullie met de ruggen tegen elkaar. Het betekent dat je veel om elkaar geeft, maar je geniet ook van je eigen territorium en wilt een beetje ruimte voor jezelf. Als jullie billen elkaar aanraken betekent het dat jullie seksueel zijn verbonden.

Dakpansgewijs

In deze slaaphouding ligt de ene partner op de borst van de ander. Deze slaappositie laat zien dat jullie je veilig voelen bij elkaar en dat jullie elkaar vertrouwen.

De vlecht

Stellen liggen vaak in deze positie nadat ze seks hebben gehad. Ook kersverse lovers liggen nogal eens met hun lichamen in elkaar gevlochten. Bij langere relaties geeft deze slaaphouding meestal aan dat de partners erg afhankelijk van elkaar zijn (geworden).

De ontrafelende knoop

Deze slaaphouding begint in ‘de vlecht’, maar na een tijdje laten jullie elkaar los en gaan apart van elkaar liggen. Deze positie blijkt uit onderzoek gezonder te zijn dan de vlecht. Het is een compromis tussen intimiteit en onafhankelijkheid.

De zeester

In deze slaaphouding neemt één persoon het hele bed in. Dit kan duiden op een groot ego óf er zit een relatiebreuk aan te komen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Wendyonline.nl, flaironline.nl

Beeld | iStock

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden