null Beeld

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je vriendschappen

Kijk jij bij het lezen van je horoscoop vaak ook nog even snel naar het sterrenbeeld van je vriend of beste vriendin? Dat is zo gek nog niet. Je sterrenbeeld zegt namelijk niet alleen veel over je eigen persoonlijkheid, maar ook veel over het soort vriendschappen dat bij je past.

Benieuwd welk soort vriendschappen bij jou passen, maar ook welke sterrenbeelden hierbij aansluiten? Lees dan snel verder.

Steenbok

Voor het sterrenbeeld Steenbok zijn vriendschappen heel belangrijk. Je geeft veel om je vrienden en bent ontzettend loyaal. Daarom komen vrienden vaak naar jou voor advies. Het liefst heb je lange, stabiele vriendschappen. Enige valkuil is dat je soms wat geheimzinnig of teruggetrokken kunt overkomen. Jouw perfecte vriendenkring bestaat uit mensen met de sterrenbeelden Maagd, Stier, Vissen en Schorpioen.

Waterman

Een Waterman heeft vaak veel vrienden, maar krijgt het benauwd bij vastigheid. Wanneer je je aan iemand dreigt te gaan hechten, haak je sneller af. Het kan dus moeilijk zijn om langdurige vriendschappen op te bouwen, omdat je vaak vrijheid boven vriendschap verkiest. De beste sterrenbeeld bij een Waterman zijn Ram, Weegschaal, Tweelingen of Boogschutter.

Vissen

In vriendschappen ben jij altijd het luisterend oor. Vrienden nemen je in vertrouwen en delen graag hun problemen bij jou. Pas wel op dat je jezelf in vriendschappen niet helemaal wegcijfert. Bij Vissen passen de sterrenbeelden Schorpioen, Stier, Kreeft en Steenbok het best.

Ram

Een Ram is vaak supersociaal. Je maakt makkelijk vrienden en mensen willen ook graag bevriend met jou zijn. Ook kijken vrienden vaak tegen jou op en kunnen ze soms de neiging hebben jou te volgen. Enige minpuntje in vriendschappen voor het sterrenbeeld Ram is dat je snel beledigd kan raken. De sterrenbeelden die het best bij een Ram passen zijn Leeuw, Stier, Waterman en Weegschaal.

Stier

Een Stier koestert vaak langdurige vriendschappen. Grote kans dat jij nog steeds vrienden bent met mensen die al sinds de basisschool kent. Een Stier neemt vriendschap heel serieus. Enige valkuil is dat je daarom soms een beetje bezitterig of jaloers kan overkomen. Bij een Stier passen de sterrenbeelden Maagd, Kreeft, Steenbok en Vissen het best.

Tweelingen

Tweelingen zijn vaak echte grappenmakers; je vrienden zijn graag bij je omdat je met jou altijd kunt lachen. Vrienden maken gaat jou makkelijk af omdat je sociaal bent, goed kunt luisteren en mensen je vaak snel mogen. Omdat je zo snel vrienden maakt, kunnen sommige vriendschappen wat oppervlakkig blijven. Maar klik je op een dieper niveau, dan is het een vriendschap voor het leven. De sterrenbeelden voor de beste vriendschappen met een Tweelingen zijn Leeuw, Waterman, Weegschaal en Ram.

Kreeft

Een Kreeft is in vriendschappen erg behulpzaam en trouw. Toch doe je zelf vaak weinig moeite om nieuwe vriendschappen te sluiten. Je laat het op je afkomen en bent erg selectief. Wanneer een vriend je verraadt zul je dit niet snel meer vergeten. Hierbij sluiten Maagd, Schorpioen, Stier en Vissen goed aan.

Lees ook: Dít is jouw ‘spirit animal’ volgens je sterrenbeeld

Leeuw

Een Leeuw houdt stiekem wel van aandacht en vindt het vaak heerlijk om in de belangstelling te staan. Een vriendschap waarbij jij wordt overschaduwd? Daar zit je niet op te wachten. Ook verwacht jij in vriendschappen dat anderen je nemen zoals je bent. Kunnen ze dit niet accepteren? Dan zal je de vriendschap niet meteen afbreken, maar deze langzaam dood laten bloeden. Bij jou passen de sterrenbeelden Boogschutter, Ram, Weegschaal en Tweelingen het best.

Maagd

Voor een Maagd kan het soms wat lastig zijn om nieuwe vriendschappen aan te gaan. Dat komt omdat je best verlegen kunt zijn. Maar heb je eenmaal een goede vriend gevonden? Dan is dit vaak een vriendschap voor het leven. Je hebt graag vrienden om je heen die meer aanwezig zijn, zodat de aandacht niet op jou komt te liggen. Vooral Stier, Steenbok, Schorpioen en Kreeft passen goed bij het sterrenbeeld Maagd.

Weegschaal

Ben jij een Weegschaal? Dan ben je vaak heel sociaal en kun je goed communiceren. Je bent voor vrienden een vraagbaken voor adviezen. Je doet het goed in grote groepen en hebt graag veel vrienden. De valkuil in vriendschappen is dan ook dat je je snel alleen kunt voelen, en hierdoor veeleisend over kan komen. Een Weegschaal past goed bij de sterrenbeelden Boogschutter, Waterman, Tweelingen en Leeuw.

Schorpioen

Een Schorpioen staat bekend als een betrouwbare vriend en mensen komen graag naar jou voor een goed advies of om hun hart te luchten. Een Schorpioen heeft vaak een kleine kring aan vrienden, maar dit zijn wel vrienden voor het leven. Wanneer een vriend je verraadt is het vaak voorgoed met de vriendschap gedaan. Heb je als Schorpioen vrienden met de sterrenbeelden Kreeft, Vissen, Steenbok of Maagd? Dan zit je goed.

Boogschutter

Een Boogschutter is vaak heel behulpzaam en houdt veel rekening met anderen. Daarnaast kom je ook nog eens charmant en gezellig over. Daarom ben jij voor veel mensen de perfecte vriend. Enige valkuil is dat jij in vriendschappen snel verveeld kunt raken. Vooral Waterman, Leeuw, Ram en Weegschaal zijn daarom de perfecte combinatie met jouw sterrenbeeld.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Ze.nl, Happinez

Beeld | iStock

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden