null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dít lichaamsdeel van mannen is volgens vrouwen het aantrekkelijkst

Bij veel soorten zoogdieren ontwikkelen vrouwtjes de voorkeur voor de sterkste mannetjes. Uit onderzoek van Griffith University Australia blijkt dit bij mensen niet anders te zijn. Vrouwen zijn namelijk het meest aangetrokken tot een specifiek lichaamsdeel.

Tja, de cijfers liegen er niet om…

Aantrekkelijkste lichaamsdeel

De onderzoekers lieten 160 vrouwen verschillende foto’s zien van shirtloze mannen, waarbij het gezicht was bedekt. Ze werden gevraagd om deze foto’s te beoordelen op aantrekkelijkheid. Hieruit bleek met 70 procent dat vrouwen fysieke kracht het aantrekkelijkst vinden bij mannen. Wanneer de man lang was, steeg dit percentage tot 80 procent.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Reptielenbrein

Wetenschappers denken dat ons reptielenbrein een rol speelt bij de beoordeling van aantrekkelijkheid. Het reptielenbrein is het kleinste en oudste deel van onze hersenen en reageert instinctief en automatisch. Het is er namelijk op gebrand om te overleven. Vrouwen kijken daarom onbewust naar de fysieke gezondheid van een man, dit om na te gaan of hij een goede kandidaat zou zijn om mee voort te planten.

Gezondheid

Een sterk mannelijk lichaam was vroeger een teken van gezondheid en het vermogen om voor zichzelf te zorgen. In de moderne wereld associëren vrouwen dit met een succesvolle carrière en de manier waarop een man zijn gezin kan beschermen.

Bron | Washington Post

Beeld | iStock

Ellen SmitsGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden