Oma met kleindochter. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze vier sterrenbeelden investeren in quality time met opa en oma

Er bestaat weinig dat zo puur is als de liefde voor je kleinkinderen. Ze genieten van alle verhalen die je vertelt en schuiven graag aan voor een kom verse groentesoep met balletjes. Ondanks deze bijzondere band, zijn er een paar kleinkinderen die dit hun hele leven blijven koesteren. Déze sterrenbeelden genieten het meest van tijd met opa en oma doorbrengen.

Staat jouw kleinkind er ook bij?

Ram

Is jouw kleinkind een ram? Dan is hij of zij dól op verhalen uit de kindertijd. Een ram is het liefst altijd bij opa en oma. Vol enthousiasme hangt je kleinkind aan je lippen en halen jullie samen herinneringen op. De ram vindt altijd tijd om bij jou te zijn. Die momenten worden vaak gevuld met veel lachen en mooie avonturen. Kleinkinderen met dit sterrenbeeld hebben niet alleen liefde en respect in zich: ze kunnen ook flink roddelen.

Kreeft

De Kreeft is een van de meest zorgzame kleinkinderen. Hij of zij vindt het heel fijn om jou te vertroetelen en zorgt ervoor dat je qua comfort niks tekort komt. Jouw kleinkind is hartstikke lief voor opa en oma en kan urenlang met je spelen en praten. Pas alleen op dat je tijd niet verliest, want je zit zo tot in de nachtelijke uurtjes te praten. Maar dat is alleen maar een goed teken: de Kreeft voelt zich veilig genoeg om alle problemen met je te delen.

Vissen

Als jouw kleinkind het sterrenbeeld Vissen heeft, dan wordt er tegen je op gekeken. Je kleinkind ziet jou als een beschermengel en denkt dat je alles voor zijn of haar veiligheid zou doen. Vissen vindt altijd nieuwe manieren om zoveel mogelijk contact met je te hebben als hij of zij vrij is. Jouw kleinkind zal er alles aan doen om jou blij te maken. Ook is Vissen erg gehoorzaam: dit kleinkind houdt zich aan jouw ‘huisregels’.

Weegschaal

Is jouw kleinkind een Weegschaal? Dan weet hij of zij altijd de perfecte balans te vinden om tijd voor jou vrij te maken in het leven. De Weegschaal is een lief en zorgzaam kleinkind dat altijd om je advies vraagt. Jouw kennis en levenservaring wordt enorm gewaardeerd. Jij biedt Weegschaal precies de troost en het advies dat het leven fijner maakt.

Saskia WinkensGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden