Illustratie van man en vrouw in sekshouding. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Déze seksstandjes zijn het fijnst met tropisch warm weer

Tijd om die hete nachten nog een stukje heter te maken, maar breekt het zweet je al uit bij het idee? Deze seksstandjes zijn het fijnst tijdens tropisch warm weer.

Zo hoef je je libido tijdens de tropische temperaturen niet in de ijskast te bewaren.

Ideale seksstandjes tijdens tropische warmte

De pretzel

Je kunt je bed tijdens een hittegolf natuurlijk ook verruilen voor de douche of de ijsblokjes tijdens het voorspel in de strijd gooien, maar wil je er helemaal voor gaan zonder dat het een grote zweetpartij wordt? Probeer dan eens de pretzel. Dit is een van de fijnste seksstandjes tijdens een hittegolf, omdat je minder huid-op-huidcontact hebt. Hierbij lig jij op je rug en kantel je je heupen opzij. Je partner gaat op zijn knieën zitten. Haak vervolgens je bovenste been rond zijn middel voor extra grip.

De schelp of oester

Voor dit seksstandje ga je op je rug liggen, terwijl je je benen helemaal omhoog houdt. Je enkels komen hierbij boven je hoofd. Vervolgens neemt je partner de missionarishouding aan. Je moet er misschien een tikkeltje flexibel voor zijn, maar laten we het erop houden dat de warmte ook je spieren een stukje warmer maakt. Jullie lichamen komen in elk geval niet zo plakkerig op elkaar te liggen, en dat scheelt!

Lees ook: Dít is de invloed van een hittegolf op ons libido

Doggy

Ook doggystyle is ideaal met warm weer, omdat bij dit seksstandje weinig lichamelijk contact nodig is. Hiervoor ga je op je handen en knieën zitten, terwijl hij achter je plaats neemt. Overigens blijkt uit onderzoek dat mannen op deze manier het snelst tot een orgasme komen, dus als je door de hitte geen behoefte hebt aan een uren durende, stomende vrijpartij is dit de beste optie.

De kruiwagen

Wil je toch een beetje bedgymnastiek uitoefenen? Kies dan voor de seated wheelbarrow, ook wel de kruiwagen. Hierbij gaat je partner op de rand van het bed of een stoel zitten, terwijl jij met je handen op de grond voorover zit. Een soort kruiwagenhouding dus. Je kunt je benen ter versteviging om je partners middel klemmen, al levert dat juist weer plakgevaar op.

Het hobbelpaard

Een laatste seksstandje dat fijn is tijdens een hete nacht is het hobbelpaard. Hiervoor ligt je partner op zijn rug met zijn knieën gevouwen. Ga vervolgens met je rug naar hem toe op hem zitten en bepaal zelf het ritme, zodat je niet te oververhit raakt.

Bron | ELLE, Women's Health

Maryse de BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden