null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze relatiedoelen zou je volgens experts op je lijst met goede voornemens moeten zetten

Van meer sporten tot gezond(er) eten en een nieuwe baan: bestaat jouw lijstje met goede voornemens vooral uit persoonlijke doelen? Volgens experts is het minstens zo belangrijk om je relatie eens onder de loep te nemen.

Matchmaker Susan Trombetti stelt dat stellen zich meer verbonden voelen wanneer ze samen op zoek gaan naar uitdagingen. "Het is nooit slecht om enkele doelen voor ogen te hebben, zolang ze voor beiden haalbaar zijn en beide partijen het ermee eens zijn", voegt ze eraan toe. "Anders kunnen ze averechts werken en alleen maar druk op de relatie uitoefenen."

Welke relatiedoelen op jullie lijstje met goede voornemens zouden moeten komen te staan? Deskundigen delen hun advies voor 2019:

1. Telefoonvrije avond

Geef maar toe: het komt waarschijnlijk maar wat vaak voor dat jullie naast elkaar op de bank zitten, maar beiden jullie telefoon binnen handbereik hebben liggen. Én het ding er continu bij pakken. "Onthoud dat je smartphone geen prioriteit is wanneer je met je partner bent," aldus Trombetti. "Snufjes als deze zijn gemaakt om ons leven gemakkelijker te maken, niet om ons leven te bepalen."

2. Meer tijd voor elkaar

Als jullie onder één dak wonen, kan het er weleens bij inschieten dat jullie echt tijd voor elkaar vrij maken. Het is immers 'vanzelfsprekend' dat jullie elkaar zien. Toch is het belangrijk om een speciale avond in te plannen. "Of je nu getrouwd bent of nog apart woont, qualitytime is iets wat snel aan de kant geschoven wordt en dat is jammer," zegt Trombetti. De matchmaker adviseert er een bijzonder moment van te maken, dat door niets of niemand verstoord mag worden. "Tenzij het écht om een noodgeval gaat."

3. Creëer je eigen tradities

Volgens klinisch psycholoog Joshua Klapow is het belangrijk om eigen tradities en rituelen te ontwikkelen. Welke gebeurtenissen zijn echt speciaal voor jullie? "Rituelen en tradities die alleen jullie twee kennen, versterken jullie relatie," legt hij uit aan Bustle. "Een favoriete vakantiebestemming, een plek in de natuur of een intiem ritueel. Het zijn allemaal dingen waar jullie nog jaren van kunnen genieten samen."

4. Nieuwe hobby

Hebben jullie het al tijden over die wijncursus die jullie samen willen doen? Ga ervoor! "Wat het ook is, iets nieuws doen is de manier om de relatie fris en spannend te houden," zegt Trombetti. Het zorgt er niet alleen voor dat je zelf iets nieuws leert, maar door het samen te doen zorgt het ook weer voor een nieuwe impuls in jullie relatie. En dat voorkomt dat jullie in een sleur terecht komen.

Bedankje

Tot slot benadrukken de relatiedeskundigen dat het belangrijk is om eens vaker stil te staan bij jullie geluk. En laat vooral ook zien hoe blij je met je partner bent. Trombetti: "Als je al twintig jaar of langer samen bent, kan het leuk zijn om elkaar zo nu en dan te bedanken met een etentje."

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | hln.be

Beeld | iStock

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden