null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Déze gewoonte blijkt hartstikke slecht voor je relatie

Je maakt je 's ochtends klaar om het huis te verlaten, maar je ziet dat je partner de vuilnisbak niet heeft geleegd. Geïrriteerd maak je een foto en appt deze passief-agressief naar je partner die nog in dromenland ligt. Een paar uur later krijg je een appje met de vraag wie de vaatwasser leeg moest halen. Dit was inderdaad jouw taak, maar je bent het vergeten.

Voor je het weet ben je verwikkeld in een ruzie via de telefoon, en dát is nou juist funest voor je relatie.

Slecht voor relatie

Irritante trekjes van je partner aankaarten via WhatsApp doen we allemaal weleens. Je struikelt over de schoenen van je partner, hij haalt de stekker van zijn oplader niet uit het stopcontact of hij hangt z'n jas niet op aan de kapstok. Herkenbaar? Voel je de verleiding om deze negatieve dingen via een berichtje te sturen naar je partner? Wacht toch maar heel eventjes. Bewaar het moment tot je je partner in het echt ziet zodat je het erover kunt hebben. Onderzoek van de Universiteit van Brigham University toont namelijk aan dat stellen die ruzies hebben via de telefoon vaker ongelukkig zijn binnen hun relatie. Als je gewoon even wacht totdat jullie weer samen zijn, is de kans veel kleiner op een miscommunicatie.

Lees ook: Dít is de reden waarom veel mensen in een ongelukkige relatie blijven

Lieve appjes

Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen contact moet hebben met je partner via de telefoon. Juist niet! Onderzoekers ontdekten namelijk dat het versturen van lieve appjes juist goed is voor je relatie. Degene die het stuurt zou zelfs nog gelukkiger zijn dan de ontvanger. Dus niet boos worden op je partner als hij niets liefs naar je stuurt. Pak die telefoon en stuur zélf een lief appje.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | PureWow

Beeld | iStock

Tanja van KempenGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden