null Beeld

Déze dingen kunnen er op wijzen dat je huwelijk eindigt in een echtscheiding

Als je in het huwelijksbootje stapt dan is het laatste waar je aan denkt dat jouw sprookje eindigt in een echtscheiding. Toch loopt 1 op de 3 huwelijken stuk. Hoe kun je zien dat jouw huwelijk in de gevarenzone zit?

Echtscheidingsadvocaten maken dagelijks van dichtbij mee waarom een huwelijk niet meer werkt. De Huffingtonpost sprak met een aantal van hen en zette op een rijtje wat erop kan wijzen dat je huwelijk het niet gaat redden.

1. En toen was het stil…

,,Het is een slecht teken als een stel ruziemaakt en het eindigt in stilzwijgen. Natuurlijk is ruzie maken in een relatie gezond, maar als het van af en toe naar regelmatig veranderd én er wordt niet meer over gesproken dan is je huwelijk helaas geen lang leven beschoren.” – Jaso Levy, advocaat en scheidingscoach in New York City.

2. Geen seks

,,Dit is misschien vanzelfsprekend en dat is het ook. Er zijn mensen die zonder seks kunnen, maar over het algemeen: we zijn levende wezens en seks is een nauurlijk verlangen. Er zijn relaties waar seks de grote afwezige is, maar als een echtscheidingsadvocaat kijk ik er niet van op als een klant zegt dat hij/zij al jaren niet meer heeft gevreeën met zijn/haar partner.” – Randall M. Kessler, advocaat in Atlanta.

3. Weinig met elkaar gemeen hebben

,,Het is waar dat tegenpolen elkaar aantrekken, maar ga er niet automatisch vanuit dat de eigenschappen waar jij voor viel een garantie zijn voor het slagen van een huwelijk. Bijvoorbeeld: als de een extrovert type is dat het heerlijk vindt om tot de late uurtjes uit te gaan en de ander geniet van een warm bad om 19 uur ’s avonds, gevolgd door een glas melk en een goed boek, dan wordt het voor dit stel heel moeilijk om hun levenstijl met elkaar te combineren.” – Lisa Helfend Meyer, echtscheidingsadvocaat in Los Angeles.

4. Minachting

,,Met je ogen rollen, elkaar kleineren of verachten zijn dé aanwijzingen dat een relatie gaat stuklopen. Je hoeft het niet met alles eens te zijn, maar dan is het wel belangrijk dat je elkaar waardeert en elkaars verschil van mening respecteert. Dat is beter dan elkaars verschillen bestempelen als stom en verkeerd.” – Karen Covy, advocaat en scheidingscoach in Chicago.

5. Nooit ruziemaken

,,Veel echtelieden vermijden vaak moeilijke situaties en problemen door de waarheid te verbloemen of door te negeren waar je over valt. Dit kan leiden tot afkeer. Je partner is je beste vriend, vertrouweling en geliefde. Eigenlijk zou je alles met hem/haar moeten kunnen bespreken. Je zou elkaar moeten kunnen bekritiseren zonder dat je huwelijk daardoor op het spel wordt gezet.” - Douglas S. Kepanis, echtscheidingsadvocaat in New York City

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Beeld | IStock

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden