null Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

De volle maan van 28 maart staat in Weegschaal: dit kun je ervan merken

De een slaapt er slecht door, de ander heeft nergens last van, maar aanstaande zondag 28 maart is het weer tijd voor een nieuwe volle maan. Dit is de eerst van de lente en het nieuwe astrologische jaar, en deze keer staat de volle maan in Weegschaal. En daar kun je iets van merken.

Problemen in je relatie? Misschien komt het wel door de volle maan.

De volle maan van 28 maart

Het belooft een weekend vol verandering en de nodige slaapverstoring te worden. Want naast dat het 28 maart weer volle maan is, is ook de zomertijd van kracht. En dan is deze volle maan ook nog in het teken van Weegschaal, wat vooral invloed kan hebben op je relaties en vriendschappen. Het sterrenbeeld Weegschaal kan goed luisteren, zich inleven in anderen, is goed in verbinden, samenwerken en situaties vanuit verschillende standpunten bekijken.

Klinkt allemaal positief, maar daardoor is het voor een Weegschaal vaak ook lastig om een eigen standpunt te kiezen of knopen door te hakken. Wanneer je voor jezelf opkomt kan dat de balans in je relaties met anderen verstoren. Om te weten wat dit voor een volle maan in Weegschaal betekent, is het ook belangrijk om de zon mee te nemen.

Zon staat in Ram

En de zon staat rond de volle maan in het teken van Ram. Dit is een behoorlijke tegenhanger van de Weegschaal en is juist dol op die confrontatie. Een Ram neemt graag het initiatief, is daadkrachtig en zelfverzekerd en is dus een stuk minder met de meningen en gevoelens van anderen bezig. Dat gebeurt vaak vanuit impulsiviteit en enthousiasme. Voor een Ram ligt de focus veel meer op zichzelf dan op het rekening houden met anderen. En dat kan nogal botsen met een Weegschaal.

Lees ook: Dít kun je het best doen tijdens een nieuwe maan

Dit merk je van de volle maan

Die combinatie en ook de botsing tussen de twee tekens kun je tijdens de volle maan van 28 maart merken. De focus rondom deze volle maan zal door het teken Weegschaal waarschijnlijk op je relaties liggen. Dit kan in de liefde of op vriendschappelijk gebied zijn. Door de botsing met het teken Ram kan dit ervoor zorgen dat de spanningen oplopen.

Is er een relatie die afgelopen tijd al richting het einde gaat? Dan zou het goed kunnen dat dit onder invloed van de volle maan eerder stopt dan je misschien had verwacht. Hoewel het soms een heftige beslissing kan zijn of vervelend kan voelen om een punt achter een relatie te zetten, kan het doorhakken van deze knoop ook opluchten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Cosmopolitan

Beeld | Getty Images

null Beeld

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de BruijneGetty Images/Westend61

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden