null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Aan déze badkamergewoonten ergeren mannen en vrouwen zich het meest

Als je een badkamer deelt, liggen ergernissen op de loer. Van haren niet opruimen tot knoeien met tandpasta: dit zijn de grootste badkamerergernissen.

Die je zelfs je relatie zouden kunnen kosten.

Bonje over de badkamer

Het Britse badkamerbedrijf Showers to you voerde een enquête uit onder 2347 mensen. Zij moesten per stelling aangeven of ze een bepaalde badkamergewoonte irritant vonden of niet. En daar kwam voor zowel mannen als vrouwen een duidelijke top vijf uit:

Vervelendste gewoonten van mannen in de badkamer:

  1. Wc-rol niet vervangen
  2. Wc-bril omhoog laten staan
  3. Vieze gootsteen na het tandenpoetsen en scheren achterlaten
  4. Naast de wc plassen
  5. De wc niet doortrekken

Vervelendste gewoonten van vrouwen in de badkamer:

  1. Spullen laten rondslingeren
  2. Haar in de gootsteen en het doucheputje laten liggen
  3. Make-upvlekken achterlaten
  4. Scheermesje van partner gebruiken
  5. De spiegel bezetten terwijl partner zich wil klaarmaken

Gezamenlijke ergernissen in de badkamer

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen ook gezamenlijke badkamerergernissen hebben. Wat dacht je van het dopje dat níet op de tube tandpasta is gedraaid? Of opgedroogde klonten tandpasta in de wastafel?

Uit elkaar

Misschien nog de meest schokkende cijfers kwamen uit de vraag of de deelnemers een punt achter hun relatie zouden zetten vanwege die ergernissen in de badkamer. Maar liefst 58 procent van de vrouwen antwoordde met 'ja'. En zelfs 62 procent van de mannen gaf aan er dan inderdaad misschien ook wel een punt achter te willen zetten. Die ruzietjes over de badkamer zijn het dus wel waard om serieus te nemen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Het Laatste Nieuws

Beeld | iStock

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden