null Beeld

4 kenmerken van een ongelukkige partner

Wat doe je als je man niet lekker in zijn vel zit, zich steeds meer voor je afsluit en niet wil praten. Journalist Marte Kaan constateert voor Margriet vier duidelijke signalen. 

Hij is minder aanwezig dan normaal

Hij vertelt oppervlakkig over zijn dag en is niet erg belangstellend. Hij vergeet bijvoorbeeld dat je een belangrijke dag op je werk had of dat een van de kinderen bijna jarig is. Een ander signaal van afwezigheid is wanneer je partner zich verstopt achter de computer of zich verliest in dvd-marathons of videospelletjes. Hij is lusteloos, ligt veel in bed, staat laat op. Hij kan ook letterlijk afwezig zijn door later thuis te komen dan normaal en vaker en vroeger de deur uit te gaan.

Hij moppert

Natuurlijk is het irritant wanneer de tank bijna leeg is wanneer je auto nodig hebt. Maar is het nodig om over alles te klagen en te mopperen en om iedereen behalve jezelf de schuld te geven van het ongemak dat bij het leven hoort? Nee. Toch is het wat mannen soms doen wanneer ze niet lekker in hun vel zitten. Elke hobbel, elke kleine tegenslag is er een te veel. En dat mag de hele wereld weten.

Hij trekt meer dan gewoonlijk met vrienden op

Geregeld gaat hij met zijn vrienden op stap. De laatste tijd is die frequentie van deze uitjes behoorlijk opgeschroefd. Je gunt hem zijn plezier, en als hij de volgende dag weer zo mans is als tijdens de nacht ervoor en vrolijk de kinderen naar school brengt, hoor je jou niet klagen. Toch knaagt het.

Hij geeft opeens meer geld uit

Natuurlijk begrijp je dat hij een boxje dat op bluetooth werkt niet kan laten staan. En een elektrische tandenborstel die werkt op zonne-energie ook niet. Maar een babyphone met een bereik van vijf kilometer, een broodmachine die je voor de hele maand kunt programmeren en twee drilboren? En hoeveel wielrenbroekjes kan een man nodig hebben?

Meer lezen?

null Beeld

Wil nog meer kenmerken lezen van een ongelukkige partner, en ook weten wat je moet doen als je partner niet meer gelukkig is? In Margriet 35 staan zes handreikingen om met hem om te gaan. Deze Margriet ligt vanaf 22 augustus in de winkel en is ook online te bestellen via Tijdschrift365.nl.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden