null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

3 ingrediënten voor een succesvolle relatie

Er zijn talloze zelfhulpboeken die uitgebreide adviezen geven over hoe je de perfecte relatie opbouwt. In de praktijk blijkt het succes van een relatie redelijk eenvoudig: eerlijkheid, communicatie en betrokkenheid zijn de basisingrediënten, zo blijkt uit Brits onderzoek.

Voor het onderzoek werden 5.700 mensen in Groot-Brittannië ondervraagd. Bij het onderdeel 'romantiek en relaties' vroegen de onderzoekers de deelnemers om de twee belangrijkste factoren te noemen bij het in stand houden van een goede relatie. Ze konden hierbij kiezen uit: betrokkenheid, eerlijkheid, een goed seksleven, gedeelde passie, passende persoonlijkheid en communicatie. Alle elementen dragen bij aan een solide relatie, maar betrokkenheid, eerlijkheid en communicatie werden het meest gekozen als belangrijkste factor.

Eerlijkheid

Al gaat het om iets kleins, het is nooit een goed idee om te liegen. Ook niet over iets als het pastagerecht dat hij altijd maakt of over dat je later thuiskomt omdat je met vriendinnen naar de film gaat. Als je niet eerlijk bent tegen je partner, kan vertrouwen een flink obstakel worden. Daarnaast blijkt uit onderzoek van de Temple University School of Medicine dat het voor de hersenen ook inspannender is om te liegen dan om de waarheid te vertellen.

Communicatie

Gezonde communicatie is van groot belang, maar het ligt er wel aan op welke manier je communiceert. Om een harde confrontatie te vermijden, kun je het gesprek het beste aanknopen wanneer je bijvoorbeeld in de auto zit, zo luidt het advies van Scott Haltzman, co-auteur van het boek The secrets of happily married women. Non-verbale communicatie is ook belangrijk. Denk aan het geven van een mini-massage of een kop koffie in de ochtend.

Betrokkenheid

Er zijn veel manieren om je betrokkenheid te tonen. Zoals een etentje bij zijn familie of vrienden, langs de zijlijn staan tijdens een voetbalwedstrijd of meegaan naar een concert van zijn favoriete band. Hiermee laat je zien dat je graag deel uit wilt maken van de belangrijke momenten in zijn leven.

Wat is jouw basisingrediënt voor een succesvolle relatie?

Bron | Women's Health

Lees ook

Wat een slechte relatie met je kan doen

Waarom je aankomt terwijl je wél gezond leeft

Griep gehad? Zo wordt je huis weer virusvrij

Artikelen van Margriet.nl gratis in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bekijk ook

5 tips voor een betere en liefdevollere relatie van liefde- en passievlogger Guusje

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden