null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

15x hoe je in 60 seconden je relatie kunt verbeteren

Hoe langer je een relatie hebt, hoe meer je elkaar als vanzelfsprekend neemt. En soms groei je zelfs (even) uit elkaar. Onthoud dat liefde in de kleinste dingen zit. Soms kost alles wat je nodig hebt voor het verbeteren van je relatie slechts één minuut van je tijd.

Dit zijn vijftien kleine gebaren, die een groots resultaat voor je relatie hebben als je ze regelmatig uitvoert.

In (minder) dan 60 seconden je relatie verbeteren

1. Stuur een lief berichtje

Een sms'je of appje sturen kan nog minder dan een minuut van je tijd kosten. "Tot vanavond", "Ik hou van je": kort, maar krachtig.

2. Geef een compliment

Over zijn of haar outfit, werk, karakter, kookkunsten... Dit soort complimentjes zorgen voor een algehele positieve sfeer. Je wilt elkaar op een voetstuk plaatsen, toch?

3. Geef een knuffel

Volgens de wetenschap vermindert knuffelen stress. En in dit soort tijden, kunnen we dat goed gebruiken. Kijk maar eens naar dit experiment, waarin koppels elkaar vier minuten lang knuffelden - met geweldig resultaat.

4. Stop elkaar in

Dit klinkt misschien kinderachtig, maar als jij eerder dan je partner naar bed gaat of andersom, kun je elkaar tenminste wel liefdevol welterusten wensen. Dat je partner je even een kus komt brengen als je in bed ligt, bijvoorbeeld. Klein gebaar, groots liefdesgevoel.

Lees ook:

Waarom elke dag je bed opmaken goed is voor je seksleven

5. Laat een post-it met lieve tekst achter op de spiegel

Ga jij eerder de deur uit dan je partner? Laat dan eens een briefje achter. Op de spiegel bijvoorbeeld, of stop het in zijn of haar jaszak. Wie doet zo'n onverwachte lieve boodschap nou geen goed?

6. Stuur een e-card

Elkaar kaarten sturen is misschien wat onnozel als je samenwoont. Maar wat dacht je van elektronische post? Mail je partner bijvoorbeeld een e-card. Wedden dat dat een glimlach op zijn of haar gezicht tovert, tussen al die werkmailtjes door?

7. Deel iets positiefs over elkaar op social media

Niet ieder koppel is er zo happig op om (te veel) details over hun liefdesleven op social media te delen. Maar als je wederhelft heerlijk gekookt heeft, doet het hem vast goed als je daar een foto van deelt op Instagram. Een beetje opscheppen over je geliefde tegenover vrienden, familie en andere volgers streelt hoe dan ook z'n ego.

8. Vraag of je geliefde iets wilt drinken

Dit klinkt misschien raar, maar zelfs zoiets kleins als drinken voor elkaar inschenken zorg al voor een vonkje affectie. Je zorgt voor elkaar en dat geeft een veilig en geborgen gevoel in je relatie.

9. Koop iets lekkers voor elkaar

Is je partner dol op bijvoorbeeld speculaas of witte chocolade? Neem dan eens een zak of reep mee als je boodschappen doet. Speciaal voor hem of haar.

10. Zet zijn of haar favoriete liedje op als hij of zij thuiskomt

Een klein gebaar, waarmee je laat zien dat je hem of haar graag gelukkig maakt.

11. Neem een korte pauze om je partner een kus te geven

Elkaar een kus geven schiet er nog weleens bij in, zeker als je allebei thuiswerkt. En dat terwijl dat een klein, maar juist belangrijk intiem detail in jullie relatie is.

12. Trek iets aan of doe iets om wat je van hem of haar gekregen hebt, en zeg hoe blij je ermee bent

Heb je ooit een sieraad of kleding van je partner cadeau gekregen? Laat dan weten dat je dat nog steeds waardeert en mooi vindt.

13. Stuur je partner een artikel waardoor je aan hem of haar moest denken

Bijvoorbeeld het artikel dat je nu leest. Natuurlijk weet hij of zij wel dat je aan hem of haar denkt, maar het laten blijken is toch fijn. En het toont in dit specifieke geval hoe graag jij jullie relatie wilt blijven verbeteren.

Lees ook:

Zo maak je deze lekkere herfstversie van de Dalgona-koffie

14. Bedank elkaar, ook voor de kleinste dingen

Zoals voor de kop koffie die je net van je partner hebt gekregen. Neem elkaar en elkaars gebaren niet als te vanzelfsprekend.

15. Zég 'ik hou van je'

Hoe vaak zeg jij nog 'ik hou van je' tegen je partner? Niet alleen via een appje, maar recht in zijn of haar gezicht? Het kost je nog geen vijf seconden tijd, maar het is de basis van elke relatie. Daden zeggen misschien meer dan woorden, maar wie doet het horen van deze uitspraak nou geen goed?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Bustle

Beeld | iStock

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden