null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo past er meer in je koffer (zónder dat je minder inpakt)

Als je op vakantie gaat of een weekendje weg - of dat nu (toch) in het buitenland of in Nederland is - wil je het liefst zo praktisch mogelijk inpakken. We vertelden je al eens hoe je je handbagage zo efficiënt mogelijk kunt inpakken. Nu stuitten we op een algemene inpaktip die we graag met je delen. Of je nu een kleine trolley, een grote hutkoffer of een weekendtas inpakt.

Er is namelijk een manier waarop er meer in past.

Koffer inpakken vóór vertrekdag

Reisexpert Lois Robertson, die brand manager is op Londen Stansted Airport, deelt de tip met Express. Volgens haar heeft onderzoek uitgewezen dat onze kleren voor meer dan 8 procent gevuld zijn met zuurstof, stikstof, argon en koolstofdioxide. Als je je koffer inpakt op de dag dat je vertrekt, nemen je kleren meer ruimte in door de aanwezigheid van deze stoffen.

Nachtje laten rusten

De manier om dit te voorkomen - en meer ruimte in je koffer te creëren - is je kleren een nachtje (of meer) te laten rusten in je koffer. "Als je inpakt en je kleren 's nachts even laat 'nestelen', zorgt de mix van zwaartekracht en samenpersing ervoor dat de stoffen eruit gaan en je dus meer ruimte overhoudt", aldus Robertson.

Wanneer pak jij je koffer in: (meer dan) een dag voor vertrek of op de dag zelf? Nu is er dus nóg een goede reden om op tijd te beginnen. Kun je op de dag van vertrek mooi die laatste dingen erin stoppen waarvan je dacht dat ze niet zouden passen.

Bron | Cosmopolitan UK

Beeld | iStock

Kirsten ZijderveldGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden