Margriet logo
null Beeld

Winters dagje weg: dít zijn de leukste musea (ook voor kinderen)

We moeten er nu echt aan geloven: het is winter! Een koude wintermiddag is bij uitstek geschikt voor een bezoek aan een museum. Leiden is met maar liefst dertien musea een echte museumstad. Déze drie musea wil je dit najaar niet missen.

Margriet samen met Leiden & Partners

Op naar Leiden, dus!

Leiden & Partners Beeld Yvonne Compier
Beeld Yvonne Compier

Dieren in beeld bij Museum Volkenkunde

Wat als je meester een olifant was? Of je juf een luipaard? Op de DierenAcademie maak je het mee. Twaalf dieren hebben hier hun eigen interactieve lokaal. Zij leren je om vanuit dieren naar de wereld te kijken. Dat is hard nodig, want mensen hebben er een potje van gemaakt en dat moet anders. Verstop je als een luipaard, huil mee met de roedel wolven, dans een duet samen met de kraanvogel of sluip over het ijs als een ijsbeer. Stilzitten is er niet bij, dat wordt aanpoten! Tot en met 3 september 2023 is de tentoonstelling te bezoeken in Museum Volkenkunde.

Sano Naoko (1959, Japan)
Albarán Cabrera (Angel Albarrán 1969 / Anna Cabrera 1969, Spanje)
Margaret Lansink (1961, Nederland) Beeld Sano Naoko (1959, Japan), Albarán Cabrera (Angel Albarrán 1969 / Anna Cabrera 1969, Spanje), Margaret Lansink (1961, Nederland)
Beeld Sano Naoko (1959, Japan), Albarán Cabrera (Angel Albarrán 1969 / Anna Cabrera 1969, Spanje), Margaret Lansink (1961, Nederland)

‘Wabi-sabi. Japanse esthetiek in fotografie en keramiek’

Ervaar wabi-sabi in Leiden! Tot en met 15 januari 2023 toont Japanmuseum SieboldHuis ‘Wabi-sabi. Japanse esthetiek in fotografie en keramiek’. Ruim honderd werken van zeventien nationale en internationale kunstenaars tonen het Japanse esthetische concept wabi-sabi, waarbij de schoonheid van imperfectie en vergankelijkheid centraal staat. Aan de hand van fotografie en keramiek ontdek je het gevoel van wabi-sabi én zie je hoe mooi onvolmaaktheid kan zijn. Bijvoorbeeld een foto van smeltende sneeuw gedrukt op handgeschept papier of bij een simpele asymmetrische theekom met een barst in het glazuur. In een tijd waarin alles mooier, sneller en beter moet, biedt deze tentoonstelling de mogelijkheid voor rust en reflectie en de persoonlijke ervaring van het gevoel van wabi-sabi.

Japanmuseum SieboldHuis, Rapenburg 19, 2311 GE Leiden.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Entree: €8,50/ MK en Rembrandtkaart geldig / kinderen t/m 12 jaar gratis

Leiden & Partners Beeld

Ontdek het menselijk lichaam in CORPUS ‘reis door de mens’

In CORPUS maak je kennis met de wonderen van het menselijk lichaam: jouw eigen lichaam! Zie, voel en hoor hoe je ingenieuze lichaam werkt in een spectaculaire, zenuwprikkelende ‘reis door de mens’. Dompel jezelf onder in de wonderen van nieuw leven in de baarmoeder. Loop onder de dunne darm door, via de alvleesklier en de nieren naar de dikke darm. Volg in het 5D-harttheater de acrobatische toeren van een rode bloedcel en maak kennis met het commandocentrum van je lichaam: de hersenen. Beleef dit en nog veel meer in CORPUS ‘reis door de mens’. CORPUS is leuk, leerzaam en onvergetelijk. Na je bezoek ga je hoe dan ook met een andere kijk op je lichaam terug naar huis. Deze attractie werkt met tijdssloten, dus reserveer snel via corpusexperience.nl.

Commerciële redactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden