null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Van wadlopen tot een concert met alle songfestivalfavorieten

Zin om eropuit te gaan? Er is weer keuze genoeg.

null Beeld

Kamperen aan de Vecht

Eeuwenoude eiken, zacht glooiende duinen met meidoorn en een romantisch slingerende rivier. Ook dit is Nederland! Wie zijn tent opzet, óf een kant-en-klaar exemplaar boekt, bij Camping Huttopia De Roos verblijft in het hart van een bijzonder heuvellandschap aan de oevers van de Overijsselse Vecht. Badpak of bikini mee dus.
europe.huttopia.com/vechtdal/overijssel

null Beeld
null Beeld

1. Alors on danse

In het laatste programma van dit seizoen presenteren de dansers van het Nederlands Dans Theater de wereldpremières van drie internationaal veelgevraagde choreografen, de Argentijnse Gabriela Carrizo, Canadese Crystal Pite en Israëlische Roy Assaf. De werken in de voorstelling Dreams 360 zijn filmisch, poëtisch en meeslepend.
6 mei t/m 8 juni, ndt.nl

2. En toen was er licht

Eind april opende er een nieuw kunstcentrum op het Amsterdamse Westergasterrein. In Fabrique des Lumières staan lichtprojecties van wereldberoemde kunstenaars centraal. Van klassiek tot modern, van Picasso tot Dalí. de openingsexpositie staat in het teken van Gustav Klimt. Maak je op voor een spectaculaire ervaring.
fabrique-lumieres.com

null Beeld
null Beeld

1. Kleur bekennen

Van die heerlijke hoekbank tot die slim fit spijkerbroek: al het textiel om je heen is geverfd. In het TextielMuseum in Tilburg ontdek je de oorsprong, schoonheid, gevolgen en dilemma’s van geverfd textiel. De tentoonstelling Kleurstof toont de uitdagingen én oplossingen van verschillende ambachtslieden, designers, wetenschappers en kunstenaars zoals Claudy Jongstra en Nienke Hoogvliet. Maak een interactieve kleurenexpeditie, bewonder wetenschappelijke innovaties en ontdek eeuwenoude tradities op basis van natuurlijke kleurbronnen.
t/m 2 oktober, textielmuseum.nl

2. Design tenstoonstelling

Het vernieuwde Museum W in Weert heropent met de design-tentoonstelling FOREVER ENDEAVOUR van Job Smeets & Studio Job.
t/m 10 oktober (museumw.nl)

null Beeld
null Beeld

Krystl en Rachèl Louise

Agenda

21 en 22 mei | Ga je wadlopen met Natuurmonumenten Schiermonnikoog, dan wandel je van dijk door de brede kwelder, langs de mosselbank en door het slik naar de haven. Onderweg proef je kokkels en spot je misschien wel een zeehond. Naast tochten voor vroege ­vogels is er ook een bij zonsondergang.
natuurmonumenten.nl

26 mei | De feestelijke lifestylemarkt Hemels mooi Delden is een Zeldzaam mooi-markt, dus liggen de kraampjes vol handgemaakte hebbedingen, vintage, kunst en lekkers.
zeldzaammooi.com

25 mei t/m 5 juni | Kies je voor gewin of je geweten? In Kaapdiegoeiekoop vecht een kapitein met deze vraag, terwijl zijn schip op de klippen loopt. Zijn strijd vertaalt zich naar een wervelende strandopera vol zang, dans, percussie en spoken word.
karavaan.nl

t/m 17 juni | Aan Great big world, het nieuwe album van The BlueBirds, schreven Krystl en Rachèl Louise samen met een schare guest-Birds, onder wie Hadewych Minis, Janne Schra en Birgit Schuurman. Ook tijdens de tour delen de zangeressen het podium geregeld met de bevriende singer-songwriters.
thebluebirdsmusic.nl

t/m 15 juli | The Kik zingt Songfestival-­favorieten. In moerstaal, want zanger Dave von Raven heeft de nummers ­hertaald. Daarom de naam: Eurovisie hertaald.
showcase.fm/thekik

Roos Stalpers en Fee van ’t Veenredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden