Margriet logo
MT01 Lekker weg Beeld linda stulic (dirigent lorenzo viotti), marijke de gruyter en nicolien de jong (wolfgang, het wonderjong), universitaire bibliotheken leiden (kaarten: navigeren en manipuleren), istock, nationale beeldbank.
Beeld linda stulic (dirigent lorenzo viotti), marijke de gruyter en nicolien de jong (wolfgang, het wonderjong), universitaire bibliotheken leiden (kaarten: navigeren en manipuleren), istock, nationale beeldbank.

PREMIUM

Van vuurpijlen in Rotterdam tot de nieuwjaarsduik in Scheveningen

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu.

MT01 Lekker weg Beeld

Kunstmuseum Den Haag toont een overzicht van de bijzonder gevormde schenkers van Dutch Designer Aldo Bakker.
t/m 7 mei, kunstmuseum.nl

MT01 M01 horizontale lijn geel Beeld
MT01 Lekker weg Beeld

Gelukkig nieuwjaar!

De Erasmusbrug is het icoon van Rotterdam en de plek voor Het Nationale Vuurwerk. In de avond barst eerst Het Nationale Kinder Vuurwerk los en genieten jong en oud(er) van een spetterend spektakel. Klokslag middernacht wordt het nieuwe jaar ingeluid met de grootste vuurwerkshow van Nederland.
31 december, hetnationalevuurwerk.nl

MT01 M01 horizontale lijn geel Beeld
MT01 Lekker weg Beeld

1. Liefdesdrama

Het verhaal is bekend én bloederig: prinses Turandot legt iedere huwelijkskandidaat die naar haar hand dingt drie raadsels voor. Bij een fout antwoord volgt een publieke executie. Ondanks de gruwelijke verhaallijn is de opera Turandot uitgegroeid tot publiekslieveling. Het geheim? Puccini’s weergaloze muziek. Chef-dirigent Lorenzo Viotti is een liefhebber van Puccini en heeft, samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koor van De Nationale Opera, een onvergetelijke opera-ervaring gecreëerd.
21, 23, 25, 28 en 30 december, operaballet.nl

2. Aan tafel

Het rondreizende Pop-uprestaurant De Maaltuin dekt deze winter de tafels op een wel heel betoverende locatie: Het Muiderslot! Tijdens dit avondje uit geniet je niet alleen van wijnen, mocktails, muziek en een vijfgangendiner, maar leer je ook van alles over de geschiedenis van het slot.
t/m 22 januari, demaaltuin.nl

MT01 M01 horizontale lijn geel Beeld
MT01 Lekker weg Beeld

Bart Rijnink

Agenda

1 januari | Maak een frisse start met een plons in de Noordzee tijdens de jaarlijkse Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen.
unox.nl/acties/nieuwjaarsduik.html

4 januari | Behoefte om na de feestdagen even flink uit te waaien? Dan komt de excursie Winterwad op Schiermonnikoog als geroepen. Tijdens de tocht over het wad zal de gids vertellen hoe de dieren van de Waddenzee de kou trotseren.
natuurmonumenten.nl

t/m 28 januari | Eus is een tragikomische muzikale voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige schelmenroman van schrijver, radio- en televisiemaker Özcan Akyol. Centraal staat de zoon van een gastarbeider, die zich nergens thuis voelt. Hij leeft van dag tot dag en omringt zich met kleurrijke personages.
rast.nl

t/m 23 februari | De muziekvoorstelling Good Game is gemaakt door gamers. Een interessant avondje om samen met de gamende kleinkinderen te beleven, want zowel de grote voordelen als de gruwelijke valkuilen van het gamen komen voorbij.
studio52nd.nl

t/m 10 april | Wolfgang het wonderjong is een grootscheepse muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen. Dit alles speelt zich af in de wereld van Mozart, dus zijn er koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en Sachertortes.
oostpool.nl

MT01 M01 horizontale lijn geel Beeld
MT01 Lekker weg Beeld

Aankaarten

Met Kaarten: navigeren en manipuleren toont Museum Volkenkunde in Leiden hoe verschillend kaarten wereldwijd zijn en dat ze niet alleen maar worden gebruikt om van A naar B te komen. Kaarten worden bijvoorbeeld ingezet om oorlogen te rechtvaardigen, maar ook om heel andere dingen in kaart te brengen: zo maakte kunstenaar Tzipporah Johnston een kaart die de ervaring van leven met autisme weergeeft.
t/m 29 oktober, volkenkunde.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.linda stulic (dirigent lorenzo viotti), marijke de gruyter en nicolien de jong (wolfgang, het wonderjong), universitaire bibliotheken leiden (kaarten: navigeren en manipuleren), istock, nationale beeldbank.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden