Margriet logo
MT54-55 Lekker weg Beeld Michel Claus (Jeroen Henneman), billi-jo krul (catharijneconvent). illustratie: Victor Meijer (Hendrik Groen).
Beeld Michel Claus (Jeroen Henneman), billi-jo krul (catharijneconvent). illustratie: Victor Meijer (Hendrik Groen).

PREMIUM

Van Napolitaanse kerststal tot kerstcircus in Ahoy

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu.

MT54-55 Lekker weg Beeld

Een après-skidorp, schaatsbanen, reuzenrad en optredens van bekende artiesten – de ultieme winterervaring beleef je in Het Amsterdamse Winterparadijs.
15 december t/m 1 januari, hetamsterdamsewinterparadijs.nl

MT54_55 M54_55 horizontale lijn rood Beeld
MT54-55 Lekker weg Beeld

En na afloop: snert

Kale bomen, een guur windje met winterzonnetje: de perfecte ingrediënten voor een ­eindejaarswandeling! Sluit je aan bij de gids van Natuurmonumenten en verken de mooiste natuurgebieden, zoals Nationaal Park Dwingelderveld. Opwarmen gebeurt met snert en roggebrood.
17 en 24 december, natuurmonumenten.nl

MT54_55 M54_55 horizontale lijn rood Beeld
MT54-55 Lekker weg Beeld

1. XL kerststal

De kerstperiode is het beste moment om (samen met de kleinkinderen) Museum Catharijneconvent in Utrecht te bezoeken, want je vergaapt je er aan de grootste, spectaculairste Napolitaanse kerststal buiten Italië. Al bijna honderd jaar wordt het pronkstuk getoond, maar met de recente aankoop van nieuwe figuren is-ie mooier dan ooit. Extra bijzonder: de eeuwenoude Italiaanse figuren staan opgesteld in een decor met Utrechtse eyecatchers, zoals de Domtoren en de Winkel van Sinkel. Een feest der herkenning.
t/m 8 januari, catharijneconvent.nl

2. Hooggeëerd publiek!

Kerstcircus Ahoy viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag, dus zetten de allergrootste circushelden hun beste beentje voor en tovert de clown nog meer grappen en grollen uit zijn hoed. Het liveorkest, de leuke attracties en lekkere happen maken het feestje compleet. Komt dat zien!
25 december t/m 1 januari, kerstcircus.nl

MT54_55 M54_55 horizontale lijn rood Beeld
MT54-55 Lekker weg Beeld

Beau Schneider

Agenda

24 december t/m 8 januari | Bij Winter aan de Kade in Rotterdam kun je je warmen bij de smederij, bij vuurtjes waarboven kinderen hun marshmallows roosteren en bij de demonstraties van maritieme ambachten. Kopje warme chocolademelk of glühwein erbij?
maritiemmuseum.nl

23 december | Ga op pad met Staatsbosbeheer bij het licht van volle maan en sterren in Nationaal Park Lauwersmeer, een van de donkerste plekken van het land. Dé plek om de nacht met volle teugen in je op te nemen.
staatsbosbeheer.nl

27 t/m 30 december | Tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival geniet je van de mooiste klassieke muziek in concertzalen en kerken, maar ook in de vorm van Verborgen Juwelen, Wandelconcerten, Appeltaartconcerten en kindervoorstellingen.
kamermuziekfestival.nl

21 december t/m 23 april | Acteur Beau Schneider kruipt in de huid van Hendrik Groen voor Hendrik Groen - Vrolijk naar de eindstreep. Een ontroerende komedie waarin de geliefde bejaarde – ondanks zijn dementie – grip probeert te houden op zijn leven. Het stuk is een samenwerking met Alzheimer Nederland.
hendrikgroentheater.nl

t/m 20 mei | Kunnen we de vrijheid nog wel aan? Zijn we afhankelijk geworden van gemak en bezorgdiensten? In Vogelvrij zoekt Fuad Hassen naar het antwoord. Een voorstelling vol waanzinnige verhalen en hilarische grappen.
fuad.nl

MT54_55 M54_55 horizontale lijn rood Beeld
MT54-55 Lekker weg Beeld

Alleskunner

Na onder anderen Armando en Aat Veldhoen – meervoudig getalenteerde kunstenaars met een groot, persoonlijk oeuvre – presenteert Museum Kranenburgh nu kunstenaar Jeroen Henneman. Henneman heeft vanaf de jaren zestig een bijzonder oeuvre opgebouwd, bestaande uit installaties, tekeningen, schilderijen en sculpturen, maar ook theatervoorstellingen, televisieprogramma’s en boek­illustraties.
t/m 10 april,kranenburgh.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.Michel Claus (Jeroen Henneman), billi-jo krul (catharijneconvent). illustratie: Victor Meijer (Hendrik Groen).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden