MT53 Lekker weg Beeld Mark van Engelen (familiespel), Peter Cox (Axel en Helena van der Kraan, omkijkende man, collectie museum more), Linda Stulic (Ruud de Wild).
Beeld Mark van Engelen (familiespel), Peter Cox (Axel en Helena van der Kraan, omkijkende man, collectie museum more), Linda Stulic (Ruud de Wild).

PREMIUM

Van het Familiespel tot een lichtspektakel in Kasteel de Haar

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu.

MT53 Lekker weg Beeld

Eén grote familie

Na hun scheiding delen Elisabeth en Nicolaas de zorg voor de kinderen én het vakantiehuis. Ze besluiten er met nieuwe partners en (stief)kinderen de kerstdagen door te brengen. Familiespel is een tragikomedie over een samengesteld gezin, met Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak.
t/m 16 april, ntk.nl/voorstelling/familiespel

MT53 M53 horizontale lijn groen Beeld
MT53 Lekker weg Beeld

Tijdens de Royal Christmas Fair geniet je op het Lange Voorhout in Den Haag van de ultieme kerstsfeer.
8 t/m 23 december, royalchristmasfair.nl

MT53 M53 horizontale lijn groen Beeld
MT53 Lekker weg Beeld

1. Wat is werkelijkheid?

Museum MORE in Gorssel presenteert een nieuwe opstelling van kunstwerken uit de eigen collectie: Realisme van 1900 tot nu. Verspreid over zes zalen ontdek je schilderijen, foto’s, video’s, sculpturen, wandkleden en digitale installaties die nooit eerder te zien zijn geweest, zoals recente aanwinsten, aangevuld met bruiklenen van hedendaagse kunstenaars.
t/m 5 maart, museummore.nl

2. Tussen krant en kunst

Voor de veertiende editie van De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs zijn Salim Bayri, Minne Kersten, Bruin Parry en Agnes Waruguru genomineerd. Benieuwd naar het werk van de talenten? Je spot het in de vernieuwde zalen van het Stedelijk Museum Schiedam.
t/m 15 januari, stedelijkmuseumschiedam.nl

MT53 M53 horizontale lijn groen Beeld
MT53 Lekker weg Beeld

Ruud de Wild

Agenda

t/m 2 januari | Tijdens Miracle at Boom Chicago is de bekende comedyclub de meest kerstige bar van Amsterdam. Trek vooral je foute kersttrui aan.
boomchicago.nl

t/m 8 januari | In de geest van de Cobrakunstenaars richt het Cobra Museum Amstelveen de blik op de hedendaagse Zinsou-kunstcollectie van Afrika. Je ziet het in Kosmogonie, een veelzijdige tentoonstelling met in het randprogramma dansvoorstellingen, maar ook een debat.
cobra-museum.nl

16 december t/m 8 januari | Noem de Lumineuze nachten van Kasteel de Haar gerust een lichtspektakel. Want tijdens een wandeling door het kasteelpark in Haarzuilens ontmoet je pratende bomen en sprookjesachtige projecties. Een heerlijk winteravonduitje voor iedereen.
delumineuzenachten.nl

t/m 15 maart | Laat Ruud de Wild, Songbook een goede reden zijn om het Haagse Huis van het boek te bezoeken. Via een audiotour neemt hij je mee langs de mooiste liederen. Met thema’s als het kinderlied, strijdlied, liefdeslied en levenslied ga je van De reis van Hadewijch uit de veertiende eeuw naar Hazes.
huisvanhetboek.nl

t/m 2 april | Museum De Domijnen in Sittard brengt met Autopia een ode aan onze relatie met de auto. Dit gebeurt aan de hand van de verrassende, poëtische sculpturen en installaties van Olaf Mooij.
dedomijnen.nl

MT53 M53 horizontale lijn groen Beeld
MT53 Lekker weg Beeld

Puur natuur?

Ons bestaan wordt steeds digitaler. Geldt dat ook voor de natuur om ons heen? In de vrij toegankelijke tentoonstelling A digital nature – DEMO in Design Museum Den Bosch bewonder je de mooiste onderwaterwerelden, buitenaardse planten en droomlandschappen gevuld met adembenemende bloemen – stuk voor stuk in de vorm van digitale animaties. De presentatie roept verschillende vragen op, zoals: zorgt de beleving van een digitaal ontworpen natuur voor een sterkere band met de fysieke natuur?
t/m 8 januari, designmuseum.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.Mark van Engelen (familiespel), Peter Cox (Axel en Helena van der Kraan, omkijkende man, collectie museum more), Linda Stulic (Ruud de Wild).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden