null Beeld Ronald Tilleman (buitenplaats doornburgh), Sanne de Wilde (wende).
Beeld Ronald Tilleman (buitenplaats doornburgh), Sanne de Wilde (wende).

PREMIUM

Van een verstilde schemerwandeling tot een prachtig ballet

Dit zijn de leukste uitjes, tentoonstellingen en evenementen van nu.

null Beeld

Fijne vintage, lekkere tunes en moois van Utrechtse makers: je bent elke zondag welkom om te komen snuffelen op de Schatgraversmarkt.
dezwarejongens.nu

null Beeld
null Beeld

SchilderplezierIn Singer Laren kun je topstukken bewonderen die het echtpaar Blokker aan het museum schonk. In de tentoonstelling Sluijters en de modernen schittert werk van Sluijters tussen dat van andere Nederlandse modernisten. Het schilderplezier spat ervan af!
t/m 28 augustus, singerlaren.nl

null Beeld
null Beeld

1. Verhuisbericht

Nu de locatie van het Amsterdam Museum, het voormalige Burgerweeshuis aan de Kalverstraat, flink onder handen wordt genomen, heeft de museumcollectie tijdelijk onderdak gevonden in de Hermitage. In een speciale vleugel presenteert het Amsterdam Museum de traditionele geschiedenis van de hoofdstad, maar schijnt het ook licht op minder bekende en recentere geschiedenissen van de stad. Tof: op de binnenplaats zijn ook gratis toegankelijke buiten­tentoonstellingen te zien én kun je heerlijk koffie­drinken (en taart eten) bij Dignita Hoftuin.
amsterdammuseum.nl en eatwelldogood.nl

2. Hoera voor Hans

Hans van Manen, de grootmeester van de Nederlandse dans, wordt op 11 juli negentig. zijn verjaardag wordt door het Nationale Ballet groots gevierd met een festival én met een tournee, Hans van Manen 90. het gezelschap danst drie choreo­grafieën uit zijn omvangrijke oeuvre: Metaforen, Concertante en Grosse Fuge. Dit slotballet geldt als een van de topstukken uit het balletrepertoire.
7 t/m 2 mei, operaballet.nl

null Beeld
null Beeld

Wat een locatie

Buitenplaats Doornburgh, een voormalig klooster, presenteert Vorm aan de Vecht, een tentoonstelling met werk van ruim vijftig hedendaagse ontwerpers, fotografen, kunstenaars en modeontwerpers zoals Jan Taminiau, Wieki Somers en Jimmy Nelson. Neem na de tentoonstelling ook tijd voor de binnentuin; die is in het voorjaar op z’n mooist.
t/m 25 september, buitenplaatsdoornburgh.nl

null Beeld
null Beeld

Wende

Agenda

30 april | De man en de bomen, naar een boek uit 1953, is nog altijd actueel. Het gaat over een man die onverstoord bomen blijft planten en zo zijn bijdrage levert aan een gezonder landschap. Opgevoerd midden in de natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog.
natuurmonumenten.nl

2 mei | Tijdens de Schemerwandeling Sallandse Heuvelrug wandel je met de gids van Staatsbosbeheer door de natuur die tot rust komt. Na het lied van de laatste zingende vogel worden bos en heide ingenomen door de nachtdieren.
staatsbosbeheer.nl

5 mei | Overal worden Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Intiem, groots, met lokaal lekkers of culinaire hoogstandjes. Doel? Ontmoetingen aan de eettafel, stilstaan en het vieren van de vrijheid.
4en5mei.nl

t/m 3 juli | De strandbeesten van Theo Jansen wandelen geregeld langs de kustlijn. De indrukwekkende geraamtes van dichtbij bewonderen kan in Kunst­museum Den Haag, waar het duurzame verhaal achter de dieren wordt verteld.
kunstmuseum.nl

t/m 25 november | Wende werkte voor De wildernis o.a. samen met Toneelgroep Oostpool, het NKK NXT koor en Marieke Lucas Rijneveld. Resultaat: een multi­disciplinaire voorstelling waarin de veelzijdige performer de wildernis in haarzelf én daarbuiten verkent.
toneelgroepoostpool.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeeRonald Tilleman (buitenplaats doornburgh), Sanne de Wilde (wende).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden