MT51 M51 Lekker weg Beeld Dreamrealizer (Gianni Versace Retrospective), Michel Schnater (Dawson), Today’s Brew (Frenchie), Pietro Longhi, de Neushoorn, 1751. Musei Civici Di Venezia ca’ Rezzonico, Museo del Settecento Veneziano (Rijksmuseum), Jonathan Wilkinson (self portrait David Hockney)
Beeld Dreamrealizer (Gianni Versace Retrospective), Michel Schnater (Dawson), Today’s Brew (Frenchie), Pietro Longhi, de Neushoorn, 1751. Musei Civici Di Venezia ca’ Rezzonico, Museo del Settecento Veneziano (Rijksmuseum), Jonathan Wilkinson (self portrait David Hockney)

PREMIUM

Van een stevige superster tot Stappen & Happen in Tiengemeten

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu.

MT51 M51 Lekker weg Beeld

Van gebak tot garnalenschotel, Kate Jenkins creëert haak-, brei- en borduurwerk met humor. benieuwd? Ga dan naar de tentoonstelling Café Kate.
27 november t/m 12 maart, museumrijswijk.nl

MT51M51 horizontale lijn roze Beeld
MT51 M51 Lekker weg Beeld

Stevige superster

Ze gold als een ware superster: Clara de neushoorn. De reden? In 1741 nam een Nederlander haar mee uit India voor een tournee langs Europese steden. Massa’s mensen kwamen haar bewonderen, zo blijkt uit de tentoonstelling vol schilderijen, tekeningen en beelden met Clara in de hoofdrol.
t/m 15 januari, rijksmuseum.nl

MT51M51 horizontale lijn roze Beeld
MT51 M51 Lekker weg Beeld

Gianni in Grunn

Het Groninger Museum brengt een ode aan de carrière van een van de invloedrijkste couturiers ooit. In Gianni Versace Retrospective wordt het publiek aan de hand van outfits, accessoires, (interieur)ontwerpen en filmopnames meegenomen in de extravagante, creatieve wereld van de Italiaanse modekoning boordevol supermodellen, popart, klatergoud en klassieke beelden. Als een van de eerste modeontwerpers verbond Versace mode met muziek, grafisch ontwerp en fotografie waardoor zijn shows en campagnes in kunstwerken veranderden.
3 december t/m zondag 7 mei, groningermuseum.nl

MT51M51 horizontale lijn roze Beeld
MT51 M51 Lekker weg Beeld

1. Check in

Wie een shopdagje Haarlem wil uitbreiden met een overnachting, boekt een verblijf bij Hôtel Frenchie. In het intieme boetiekhotel in het historische stadshart heb je het gevoel dat je bij goede vrienden logeert. ’s Avonds kun je genieten van een viergangendiner in het huiskamerrestaurant.
frenchie.nl

2. David & de dans

Het werk van de vernieuwende choreograaf David Dawson wordt gekenmerkt door een bijzondere bewegingstaal en intieme sfeer. In december presenteert Het Nationale Ballet zijn bejubelde The Four Seasons – een herinterpretatie van Vivaldi’s De vier jaargetijden – én een fonkelnieuwe creatie van zijn hand.
8 t/m 16 december, operaballet.nl

MT51M51 horizontale lijn roze Beeld
MT51 M51 Lekker weg Beeld David Hockney, Self Portrait, 22nd November 2021, Acrylic on canvas, 91,4 x 76,2 cm. © David Hockney.
Beeld David Hockney, Self Portrait, 22nd November 2021, Acrylic on canvas, 91,4 x 76,2 cm. © David Hockney.

Agenda

3 december | Stappen & Happen is een Walking Dinner langs het moeras van eilandje Tiengemeten. Trek stevige schoenen aan, want de natuurgids kiest voor deze bourgondische wandeling een route over onverhard terrein.
natuurmonumenten.nl

4 december | Op naar Ljouwert! Want op het statige Wilhelminaplein wordt een Zeldzaam Mooi Markt gehouden. Dé plek om delicatessen, streekproducten, decoratie en handgemaakte cadeautjes voor de komende feestmaand in te slaan.
zeldzaammooi.com

t/m 18 december | Vesting Bourtange verandert in een kerstdorp. Met een brug en wallen die twinkelen van de duizenden lichtjes. En kerstbomen en versieringen die je naar de kerstmarkt lokken.
bourtange.nl

t/m 29 januari | David Hockney is niet alleen bekend van zijn kleurrijke schilderkunst, maar ook vanwege zijn eigenzinnige theorieën over perspectief en het gebruik van optische hulpmiddelen. Teylers Museum maakt van tentoonstelling Hockney’s Eye een boeiende dialoog tussen de Britse kunstenaar en de Haarlems historische museumcollectie.
teylersmuseum.nl

t/m 9 april | De Kunsthal Rotterdam bundelt het werk van elf Afrikaanse kunstenaars in de tentoonstelling In the Black Fantastic. Een energieke mix van folklore, mythe, sciencefiction, spirituele symbolen en afrofuturisme.
kunsthal.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.Dreamrealizer (Gianni Versace Retrospective), Michel Schnater (Dawson), Today’s Brew (Frenchie), Pietro Longhi, de Neushoorn, 1751. Musei Civici Di Venezia ca’ Rezzonico, Museo del Settecento Veneziano (Rijksmuseum), Jonathan Wilkinson (self portrait David Hockney)

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden