MT50 Lekker weg Beeld Patricia Steur (Annet Malherbe + Frédérique Spigt), presseagentur Sven Simon (Koningin Juliana), Willem van Wal (Joanne Telesford), Alamy.
Beeld Patricia Steur (Annet Malherbe + Frédérique Spigt), presseagentur Sven Simon (Koningin Juliana), Willem van Wal (Joanne Telesford), Alamy.

PREMIUM

Van een ode aan Elvis tot kerstsfeer in Valkenburg

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu.

MT50 Lekker weg Beeld

Originele cadeaus voor de feestmaand scoor je op de Country & Christmas Fair rondom Kasteel de Haar in Haarzuilens.
22 t/m 27 november, countrychristmasfair.nl

MT50 horizontale lijn geel Beeld
MT50 Lekker weg Beeld

Koninginnen van de rock-’n-roll

Een paar jaar geleden trok het duo Annet Malherbe en Frédérique Spigt al rock-’n-rollend door het land en ook dit theaterseizoen brengen de queens een ode aan het gevarieerde repertoire van The King of Rock ’n Roll. Tijdens hun tour Elvis never left the building Part II worden ze begeleid door ’t swingende Noordpool Orkest.
t/m 12 januari, frederiquespigt.nl

MT50 horizontale lijn geel Beeld
MT50 Lekker weg Beeld

1. Modemeester

Dit najaar neemt De Kunsthal in Rotterdam je mee in de fantasierijke visie van een van ’s werelds opvallendste modefotografen: Tim Walker. De tentoonstelling Tim Walker: wonderful things laat je afreizen naar sprookjesachtige werelden en kennismaken met muzen en modellen zoals Tilda Swinton en Grace Jones.
t/m 29 januari, kunsthal.nl

2. Feestje voor vrouwen

Vriendinnen Joanne Telesford, Antje Monteiro en Hilke Bierman, oftewel de Opvliegers, zijn samen terug op het toneel. Met Girls on Fire krijgen ze iedereen aan het dansen en meezingen, want het feelgoodconcert barst van de hits als I’m Every Woman en Girls Just Wanna Have Fun. Tussen de liedjes door vertellen de vijftigers ontroerende, herkenbare en hilarische verhalen, bijvoorbeeld over de stemmingswisselingen van Antje en het corrigerende ondergoed van Hilke.
t/m 10 maart, repentertainment.nl

MT50 horizontale lijn geel Beeld
MT50 Lekker weg Beeld

Toeren in je eigen oldtimer

Zin om in de feestdagenstemming te komen? Boek dan een oldtimer via weloveoldtimers.nl en maak met de hele familie een speciaal samengestelde Winterwondertocht in Zuid-Holland. Zie je het voor je? Met je Volkswagenbusje uit de seventies rijd je langs ambachtelijke winkeltjes om inkopen te doen, langs een kerst-bomenkwekerij om daar zelf een spar om te zagen (en op het dak mee te nemen) en maak je een Instagram-waardige foto bij een winters landgoed.
weloveoldtimers.nl

MT50 horizontale lijn geel Beeld
MT50 Lekker weg Beeld

Juliana

Ook leuk

t/m 10 april | Ruim honderd kunst-objecten zijn samengebracht in de Nieuwe Kerk Amsterdam voor de tentoonstelling De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen. Alle voorwerpen vertellen over een eenvoudige vorstin en de veel-bewogen eeuw waarin zij regeerde.
nieuwekerk.nl

26 november | Donker in de duinen is een wandeltocht door de schemerige natuur van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Gelukkig wel mét boswachter.
natuurmonumenten.nl

20 t/m 27 november | In de RAI opent de PAN, dé kunst-, antiek- en designbeurs van Amsterdam. Vol oude meesters, hedendaags design, ingetogen Aziatische stukken en weelderig antiek.
pan.nl

18 november t/m 8 januari | De zelfbenoemde kerststad Valkenburg is een en al sfeer, met een rodelbaan waarover je van de berg zoeft en een sfeervolle kerststal in de ondergrondse mergelgangen van de Wilhelminagrot. Vanzelfsprekend gaat de kerstvoorpret hand in hand met kerstmarkten en kerstshows.
kerststadvalkenburg.nl

t/m 26 maart | Drents Museum Assen presenteert Sterven in schoonheid - De wereld van Pompeï en Herculaneum. Beide steden werden in de oudheid door de Vesuvius in de as gelegd. De tentoonstelling probeert antwoord te geven op de vraag hoe het leven er daarvoor uitzag.
drentsmuseum.nl

Anita VlaarPatricia Steur (Annet Malherbe + Frédérique Spigt), presseagentur Sven Simon (Koningin Juliana), Willem van Wal (Joanne Telesford), Alamy.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden