MT49 lekker weg Beeld Marijn Doornernik (Leoni Jansen), Hans Gerritsen (Manouvre van het nationale ballet)
Beeld Marijn Doornernik (Leoni Jansen), Hans Gerritsen (Manouvre van het nationale ballet)

PREMIUM

Van een bijzondere wandelroute tot hartverwarmende concerten

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu.

MT49 lekker weg Beeld

Tijdens Spirit of Winter kun je sfeervol shoppen in de lange lanen van Paleis het Loo in Apeldoorn.
16 t/m 20 november, spiritofwinter.nl

MT49 M49 horizontale lijn blauw Beeld
MT49 lekker weg Beeld

Gent verwent

De prondelmarkten, boottochtjes over de Leie, het fraaie centrum en de overdaad aan leuke winkels en koffiezaken... Gent is altijd een goed idee. Wil je in het hart van de stad culinair genieten? Reserveer dan bij Restaurant Lof of ga naar Lof Café; daar worden smaakpapillen én -gevoel (dat interieur!) geprikkeld.
lofrestaurant.com

MT49 M49 horizontale lijn blauw Beeld
MT49 lekker weg Beeld

1. Dame in het donker

Opera Zuid trekt door het land met de broadwayhit Lady in the Dark. In het stuk belandt Liza Elliott, hoofdredactrice van een modemagazine, met paniekaanvallen en depressies op de bank van een psychiater. Maak je op voor een spektakel met prachtige kostuums en scherpe teksten. Gespeeld in het Engels met Nederlandse en Engelse boventiteling.
12 november t/m 11 december, operazuid.nl

2. Mag het licht aan?!

Dit najaar zie je Dordrecht in een heel ander licht. Letterlijk. Van 17 t/m 20 november vormt de oude stad het decor van een bijzondere wandelroute. Tijdens de eerste editie van Tij Festival ga je dwars door de stad op expeditie en ontdek je onderweg verhalen, kunstwerken en lichtprojecties. De belevingstocht is niet alleen leuk, maar ook leerzaam, want onderweg ervaar je hoe belangrijk de rol van het water was en is. Vroeger, nu en in de toekomst.
tijfestival.nl

MT49 M49 horizontale lijn blauw Beeld
MT49 lekker weg Beeld

Leoni Jansen

Agenda

20 november | Ga voor de Sphinxmarkt naar het industriële Sphinxkwartier van Maastricht. Er is Limburgs lekkers, er zijn activiteiten en je kunt er leuks, rariteiten en geupcyclede producten van makers en kunstenaars kopen.
zeldzaammooi.com

11 november t/m 4 december | Het NonFiction Photo Festival 2022 in Groningen presenteert het werk van (inter)nationale fotografen, waardoor er een terugblik op het afgelopen jaar aan je voorbijtrekt.
nonfictionphoto.nl

t/m 22 december | Tijdens Leoni Jansen in concert worden hits als I see fire van Ed Sheeran, In the blood van John Mayer en 50 Ways to leave your lover van Paul Simon in het Nederlands gezongen. Hiermee laten Leoni en haar band de nummers nog harder binnenkomen.
bostheaterproducties.nl

12 november t/m 9 april | Het verhaal van kunstenaarsdorp Bergen begint in de vroege twintigste eeuw. Collectievoorstelling Waar de zee licht is van Museum Kranenburgh laat zien dat dat verhaal nog lang niet af is, want er komen telkens weer Bergense helden bij.
kranenburgh.nl

t/m 7 mei | Plastic was ooit modern en vernieuwend, maar inmiddels een grote zorg. Tropenmuseum Amsterdam duikt met Plastic crush in de vele vormen van plastic en belicht de impact op verschillende wereldculturen.
tropenmuseum.nl

MT49 M49 horizontale lijn blauw Beeld
MT49 lekker weg Beeld

De toppers

In het tourneeprogramma Balanchine/Van Manen/Arqués van het Nationale Opera & Ballet zijn meesterwerken van drie generaties topchoreografen te bewonderen. Van de Russisch-AmerikaanseGeorge Balanchine, de Nederlandse grootmeester Hans van Manen en de rijzende ster Juanjo Arqués.
9 t/m 19 november, operaballet.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.Marijn Doornernik (Leoni Jansen), Hans Gerritsen (Manouvre van het nationale ballet)

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden