null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Vakantieplannen? Italië, Noorwegen en nóg 6 landen gaan vanaf morgen op code geel

Wil je deze zomer op vakantie naar het buitenland? Dan heb je vanaf morgen nog meer keuze. Een flink aantal landen gaat dan van code oranje over op code geel. Maar sommige populaire vakantielanden blijven nog altijd op code oranje staan.

Goed opletten dus, als je bijvoorbeeld naar Italië, Frankrijk, Polen of België wilt.

Italië, Noorwegen en Polen

Eerder werd al duidelijk dat een vakantie naar Duitsland en Oostenrijk vanaf 10 juni weer mogelijk is. Nu komen daar ook Italië, een groot deel van Noorwegen, Luxemburg, Polen, Slowakije en Tsjechië bij, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor die landen geldt vanaf 10 juni code geel. Dit betekent dat de besmettingsgraad daar dusdanig daalt, dat je ook om een niet-noodzakelijke reden er naartoe 'mag' reizen. En bij terugkeer uit het land, hoef je in Nederland geen negatieve test meer te laten zien of in quarantaine te gaan.

Lees ook:

Dromen mag: híer willen wij heel graag naartoe reizen zodra het weer kan

België, Frankrijk en Spanje nog op code oranje

Heb jij juist een vakantie naar België, Frankrijk of Spanje op het oog? Die populaire vakantielanden blijven nog grotendeels op code oranje staan, net zoals Engeland en Zwitserland. Alhoewel, in Frankrijk is Corsica wel geel. En het ministerie van Buitenlandse Zaken deelde eerder ook al code geel uit aan de Canarische eilanden en de Balearen in Spanje.

Goed checken voor je op vakantie gaat

Boek je nu in al je enthousiasme een reis naar bijvoorbeeld Duitsland, Italië of Noorwegen? Heerlijk, maar hou er wel rekening mee dat die landen zelf mogelijk nog inreisbeperkingen hanteren voor Nederlanders. Ons land wordt namelijk wel nog als een hoogrisicoland gezien. Check voor je boekt en vlak voor je vertrek dus altijd nog even het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken op wijsopreis.nl om niet voor verrassingen te komen staan.

Vakantie in Nederland

Blijf jij deze zomer toch nog liever even in Nederland? Wij geven de komende weken de leukste hotel- en B&B-tips in ons land:

Bron | NOS, Ministerie van Buitenlandse Zaken

Beeld | Getty

v

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden