Trakteer jezelf op Leiden: 3 musea die je deze zomer wilt bezoeken Beeld Leiden Marketing
Beeld Leiden Marketing

Trakteer jezelf op Leiden: 3 musea die je deze zomer wilt bezoeken

Leiden is een stad met 88 bruggen, sfeervolle terrasboten op de grachten, gezellige steegjes en bijna 3.000 monumenten. Plan een bezoek aan deze cultuurstad, waar ook in de musea veel te de ontdekken is. Zoals een andere kijk op Japanse prentkunst, ‘een reis door de mens’ of de hele wereld bezoeken op één plek.

Margriet samen met Leiden Marketing

Verdwaal in de historische binnenstad en maak je bezoek compleet met een voorjaarsarrangement bij een van de vele hotels.

Dé expo van 2021: AZTEKEN

Vanaf 6 augustus kun je in Museum Volkenkunde naar een grote tentoonstelling over een iconische beschaving uit de wereldgeschiedenis: de Azteken. Behalve topstukken uit diverse internationale musea hebben zelfs Mexicaanse musea stukken uitgeleend: een unieke gebeurtenis. Manshoge beelden, tekeningen in codices, verfijnde sieraden en een levensgrote presentatie van de kalendersteen; alles voorzien van bijzondere verhalen en gebaseerd op actueel onderzoek: dát zijn de ingrediënten van deze tentoonstelling. Met een interactieve kinderroute en een speciaal Aztekenatelier is de tentoonstelling de moeite waard voor jong en oud. Kijk voor actuele informatie en tickets op volkenkunde.nl.

Azteken Beeld

Azteken

Een reis door de mens

Beleef veilig de spectaculaire ‘reis door de mens’! Maak in het 5D-harttheater een duizelingwekkende ‘reis’ als rood bloedlichaampje, adem mee in de longen, spring op de tong, loop door het oor, verwonder je in de hersenen en verbaas je over je eigen ingenieuze lichaam. Na de ‘reis’ leer je nóg meer over je eigen CORPUS in ‘mijn CORPUS’, het interactieve gedeelte. Minimum leeftijd 6 jaar. Meer informatie en tickets op corpusexperience.nl.

Corpus Beeld

Corpus

Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten

Dit voorjaar heeft Japanmuseum SieboldHuis een primeur met ‘Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten’. Prenten, boeken, albums en kostbare schilderingen tonen Ogata Gekkō’s (1859-1920) uitzonderlijke technische vaardigheden. Zijn omvangrijke oeuvre beslaat thema’s zoals landschappen, mooie vrouwen, theater en oorlogsprenten. Naast het werk van Gekkō zijn er kunstwerken van zijn tijdgenoten te bekijken en te vergelijken. Ruim 140 werken geven een nieuwe kijk op de Japanse prentkunst uit de Meiji-periode (1868-1912) en is een must see voor de liefhebber van Japanse kunst. Meer informatie en toegangskaarten op sieboldhuis.org.

Sieboldhuis Beeld

Sieboldhuis
Ogata Gekkō (1859-1920)
Herfstbladeren in Takinogawa
1896, Privécollectie

Doordat je van te voren een bepaald tijdslot reserveert, zijn alle musea veilig en ruim te bezoeken.

Overnachten in Leiden

Leiden is dé museumstad van Nederland, met 13 musea op loopafstand van elkaar en van de binnenstad. Een dag Leiden is te kort, verleng daarom je verblijf en boek een zomerarrangement bij een centraal gelegen hotel via leiden.nl/margriet. Dineer in het hotel, slaap op een goed bed en geniet lekker een extra dag van Leiden. Zo heb je alle tijd voor een wandeling langs de groene singels van de stad. De bruggen van het Singelpark verbinden de gehele route van 6,5 km. Of bezoek de Burcht met een prachtig uitzicht over de stad. Ben je nog nooit in Leiden geweest en ben je eigenlijk wel benieuwd hoe de stad in elkaar zit en wat je er allemaal kunt doen? De VVV helpt je graag aan leuke tips voor wandelingen door de stad via visitleiden.nl.

Reserveer & parkeer

Ga je met de auto naar Leiden, dan kun je vooraf een parkeerplek met korting reserveren. Je bepaalt van tevoren datum, tijdstip en lengte van jouw bezoek. Hoe langer je bezoek, hoe hoger jouw korting. Reserveer & parkeer is mogelijk bij de parkeergarages Lammermarkt, Garenmarkt en Morspoort. Ga naar leiden.nl/parkerenindestad voor meer informatie.

Header beeld | Leiden Marketing

Commerciële redactieLeiden Marketing

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden