MT17 M17 lekker uit en thuis Beeld Roy Beusker (dagboek van een herdershond), Bruno van der Kraan via unsplash.com (kust).
Beeld Roy Beusker (dagboek van een herdershond), Bruno van der Kraan via unsplash.com (kust).

PREMIUM

Smartlappen meezingen, samen de natuur in én... Koningsdag mag weer worden gevierd!

Niet alleen buiten, maar óók binnen, in de verschillende theaters, valt weer meer dan genoeg te beleven.

MT17 M17 lekker weg Beeld

1. B(l)oeiend uitje

Met een totale oppervlakte van 3.500 m² is Parkhof Swalmen een begrip in Limburg. de prachtige tuin is op verschillende dagen geopend van april tot en met september.
parkhofswalmen.nl

2. Limburgse gouwe ouwe

Dit voorjaar komt de legendarische tv-serie Dagboek van een herdershond tot leven in het MECC Maastricht. In een speciaal gebouwd pop-uptheater ziet het publiek hoe de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 zijn draai probeert te vinden in Geleen. In de gelovige gemeenschap jaagt de onhandige Erik onbedoeld veel mensen tegen zich in het harnas. Hoofdrollen in de spektakelmusical zijn weggelegd voor onder anderen Joes Brauers, Angela Schijf en William Spaaij.
mei t/m juni, dagboekvaneenherdershond.nl

M17 HORIZONTALE LIJN Beeld
MT17 M17 lekker uit en thuis Beeld

Groen doen

Van de wekelijkse strandschoonmaak in Bloemendaal tot een steenkeer-excursie in Katten­dijke: via de site van Het Groene Strand boek je natuurbelevingen aan zee. Het doel van de organisatie? De rol van de natuur op het strand vergroten, want op een groen strand zijn het niet de mensen, maar planten en dieren die de dienst uitmaken.
hetgroenestrand.nl

M17 HORIZONTALE LIJN Beeld
MT17 M17 lekker uit en thuis Beeld

1. Klein paradijs

De bossen van Oranjewoud vormen het decor voor de tentoonstelling Paradys. curator en kunstcriticus Hans den Hartog Jager vroeg vijftien internationale topkunstenaars een nieuw werk te maken dat ingaat op de idyllische omgeving. De Duitse Diana Scherer liet jurken groeien van plantenwortels.
t/m 14 augustus, arcadia.frl/paradys

2. Bruno is de beste

Viersterrenhotel Room Mate Bruno vind je op de Kop van Zuid, aan de oever van de Maas. Het uitzicht op de Erasmusbrug is lekker, maar de buurman is pas echt verrukkelijk: de Rotterdamse Foodhallen. Naast foodies voelen ook architectuurliefhebbers zich hier helemaal op hun plek, want het designhotel is een kleurrijk ontwerp van Teresa Sapey Studio. Bovendien spot je in de buurt van Bruno ook meesterwerken van sterarchitecten zoals Rem Koolhaas en Renzo Piano.
room-matehotels.com

M17 HORIZONTALE LIJN Beeld

AGENDA

MT17 M17 lekker uit en thuis Beeld

Prinses Amalia

18 april | Het Nijmeegse poppodium Doornroosje staat in het teken van verbeelding tijdens het Wintertuinfestival. Een literaire avond vol voordrachten, gesprekken, interviews, workshops en optredens van o.a. Connie Palmen, Hanna Bervoets en Poetic Resistance.
wintertuinfestival.nl

23 april | Varen met Natuurmonumenten? Dat kan! Van Schiermonnikoog vaar je uit over de Waddenzee, neem je onderweg een kijkje bij een zeehondenbank en wandel je over de zeebodem van de Engelsmanplaat.
natuurmonumenten.nl

20, 23 en 24 april | Er werd met smart op gewacht, maar gelukkig mag het Smartlappenfestival Amersfoort weer. Op het programma staan een Smartopera, optredens van koren en een flashmob. Dat wordt uit volle borst meezingen.
smartlappenfestivalamersfoort.nl

27 april | De koninklijke familie zakt dit jaar af naar Maastricht om Koningsdag te vieren. De stad heeft een programma samengesteld vol innovatie en traditie.
koninklijkhuis.nl

21 april t/m 4 juni | In The gaia hypothesis nemen Lindertje Mans en Roald van Oosten je mee naar een wereld waarin spoken word en stemmige pop samensmelten met biologie en filosofie. Een mix van disciplines die alleen in het theater vanzelfsprekend is. Voordat je het weet filosofeer je als een diepzeevis.
firmames.nl

Roos Stalpers & Fee van ’t VeenRoy Beusker (dagboek van een herdershond), Bruno van der Kraan via unsplash.com (kust).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden