null Beeld

Slapen in… een gigantisch vogelhuis in de natuur

Hoewel een vakantie naar het buitenland steeds dichterbij lijkt te komen, zal een groot deel van de Nederlanders nog gewoon lekker hier blijven. Daarom delen we de komende weken de meest bijzondere hotels en B&B’s van Nederland. Met deze keer: slapen in een vogelhuis of pipowagen bij de Vreemde Vogel in Vlaardingen.

Hotel Vreemde Vogel biedt alles wat je maar wilt in coronatijd én daarbuiten: veel ruimte, veel buiten zijn, rust, natuur, en… vogelhuizen.

Slapen in een gigantisch vogelhuis

Ja, in dit buitenhotel slaap je niet zomaar ergens, maar kun je helemaal ontspannen in een van de bijzondere accommodaties. Waar ga jij voor? Een oldtimer-caravan op poten met uitzicht op de boerderijdieren, een immens vogelhuis waar jij tussen de vogels kunt slapen, of liever dichter bij de grond in de waterhut? En dan hebben we het nog niet eens over de pipowagen, de raket en de Afrikaanse safaritent… Kinderlijk blij worden we van dit fantasierijke, speelse buitenhotel. Kies een van de tien bijzondere ‘hotelkamers’ en waan je even helemaal ergens anders.

null Beeld

Picknicken met muziek

Hoewel de knusse accommodaties zó leuk zijn dat je ze waarschijnlijk bijna niet wilt verlaten, is er op het terrein van de Vreemde Vogel ook genoeg te beleven om toch af en toe je vleugels uit te slaan. Genieten van een huisgemaakt taartje bij het gezellige tuincafé, bijvoorbeeld. Of picknicken op het speciale picknickveld. Er is muziek, live bereide hapjes én een goedgevulde kar met gekoelde drankjes. Je kunt daarnaast het water op met het roeibootje dat voor iedereen gratis te gebruiken is, rond het kampvuur zitten, LP's lenen én pizza maken in de pizza-oven met kruiden uit eigen tuin. Meer vakantie dan dat kan het bijna niet worden.

Lees ook:

Slapen in… een oude watertoren met prachtige (moes)tuin in Dordrecht

De omgeving

Voor de (klein)kinderen is er ook genoeg te beleven. Zo is er een kinderboerderij met natuurspeeltuin. Mag het wat spannender? Ga dan naar de escapreoom, waar de hele familie de handen ineenslaat om Prof. Dr. Flügel te helpen de laatst nog levende Di-Da-Dodo te redden. Ook buiten het hotel is er in de omgeving van alles te beleven. Delft en Rotterdam liggen beide op zo’n twintig minuten rijden afstand, met in Rotterdam ook Diergaarde Blijdorp. Het strand van Hoek van Holland is ook een halfuurtje rijden. En voor de natuur- en wandelliefhebbers is er op loopafstand het veenweidegebied Midden-Delfland.

Benieuwd? Bekijk hier de bijzondere hotelkamers van de Vreemde Vogel?

Beeld | De Vreemde Vogel

v

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden