Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Reislustig? Met déze trein kun je straks binnen 3 uur in Londen zijn

Als je een citytrip wilt maken, dan zul je in eerste instantie wellicht het vliegtuig willen nemen. Maar dan heb je - al helemaal in deze coronatijd - te maken met langere wachttijden. Maar niet als je naar de stad Londen gaat, want vanaf nu kun je daar met de trein naartoe, zónder over te hoeven stappen.

Deze treinrit kost je slechts drie uurtjes.

Met de trein naar Londen

De plannen voor deze treindienst stonden al langere tijd op de planning. Maar wannéér het mogelijk was om rechtsreeks met de trein naar de geliefde Engelse stad Londen te reizen, was nog niet duidelijk. Dit kwam door het coronavirus dat plots de kop op stak. De test met de Eurostar kon daardoor niet plaatsvinden. Maar wegens de versoepelingen van de coronamaatregelen, kun je binnenkort tóch al de trein pakken.

Paspoortcontrole

Wanneer? Sneller dan gedacht. Want vanaf dit najaar hoef je niet langer in Brussel uit te stappen voor een paspoortcontrole. Deze controle vindt na een akkoord van vertegenwoordigers van de Nederlandse, Franse, Belgische en Britse overheid vanaf dit najaar al in Amsterdam of Rotterdam plaats. Dit scheelt je dik een uur aan reistijd. En je bent ook nog eens een stuk duurzamer en milieuvriendelijker bezig dan wanneer je met het vliegtuig gaat.

Lees ook

Naar welke landen mag je straks wél op vakantie? ANWB komt met handige reiswijzer

Duurzamer

En dat is dan ook de voornaamste reden voor het opzetten van deze nieuwe treinverbinding naar de Engelse stad. "Een Eurostar-trein heeft grofweg twee keer zoveel zitplaatsen als een gemiddeld vliegtuig en de CO2-uitstoot per passagier ligt fors lager", aldus staatssecretaris Stientje van Veldhoven van infrastructuur. "Daarmee is de trein naar Londen echt een duurzaam en volwaardig alternatief voor vliegen."

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nu.nl

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 29/30 ligt in de winkel! Een dubbeldik zomernummer met jouw grote zomerhoroscoop, 14 pagina's puzzelplezier, een exclusieve thriller van Jet van Vuuren en nog véél meer. Hallo, vakantie! Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Anne-Flore MullerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden