null Beeld

Op vakantie in Spanje? Deze zes Spaanse provincies staan vanaf vandaag weer op oranje

Ook in Spanje is het coronavirus voorlopig nog niet geweken. Het aantal besmettingen neemt daar opnieuw sterk toe. Al eerder gingen delen van het land voor de tweede keer in lockdown en op sommige plekken gold daarom al een aangescherpt reisadvies. Maar vanaf vandaag staan deze zes Spaanse provincies voor Nederland op code oranje. 

En dit moet je doen als je net in een van die provincies vakantie hebt gevierd.

Zes Spaanse provincies op code oranje

Al eerder in juli ging regio Groot-Barcelona op oranje, maar het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit reisadvies nu op nog meer plaatsen aangescherpt. Zes Spaanse provincies gaan op code oranje. Namelijk: provincie Barcelona, regio Catalonië, Huesca, Zaragoza en Teruel en Soria. Dat betekent dat het ministerie vanaf nu adviseert om hier alleen naar toe te reizen indien dit echt noodzakelijk is. Een weekje van de Spaanse zon genieten zitten er op deze plekken voorlopig dus niet meer in. Vooral in Baskenland, Catalonië en Aragon neemt het aantal besmettingen de afgelopen tijd weer flink toe, waardoor het reisadvies opnieuw is aangescherpt. Tot nu toe zijn er in Spanje 314.362 mensen met het coronavirus besmet en zijn hier 28.503 aan overleden.

Niet teruggehaald

Ben je op dit moment in een van deze provincies vakantie aan het vieren? Dan roept het ministerie van Buitenlandse Zaken op om waakzaam te zijn voor het coronavirus en om zowel de Nederlandse als lokale coronaregels op te volgen, om besmetting en verspreiding te voorkomen. Toch worden Nederlandse toeristen die op dit moment in een van de zes 'oranje' Spaanse provincies zijn niet door de Nederlandse regering teruggehaald. In de meeste gevallen kun je bij een georganiseerde reis via je reisorganisatie hulp krijgen, als je door de opleving van het coronavirus toch je vakantie eerder willen afbreken.

Lees ook: Híer moet je rekening mee houden als je naar een code oranje-vakantieland gaat

Op vakantie geweest naar een van de zes provincies

Ben je op vakantie geweest naar een van de zes Spaanse provincies die nu op code oranje staan? Dan wordt dringend verzocht om je bij thuiskomst te laten testen op het coronavirus. Daarnaast wordt ook aangeraden om uit voorzorg veertien dagen in quarantaine te gaan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nederlandwereldwijd, NU.nl, AD

Beeld | iStock

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden