null Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Op dit eiland krijg je een boete als je zand van het strand meeneemt

Op vakantie moet je uitkijken voor (onverwachte) boetes. Daar werden we laatst al aan herinnerd toen bekend werd dat je in Spanje beboet kunt worden voor plassen in zee. Ook op het Italiaanse eiland Sardinië moet je alert zijn. 

Daar worden flinke boetes uitgedeeld aan mensen die een flesje van het prachtige, spierwitte zand mee naar huis nemen.

Boete voor meenemen zand

Als je een flesje zand in je koffer hebt, kun je op het vliegveld een boete verwachten van minimaal 500 euro. Volgens een lokale krant van het Italiaanse eiland is er de afgelopen jaren maar liefst 10.000 kilo zand uit koffers van toeristen gehaald. Al dat zand wordt nu teruggestort op de stranden. Omdat er streng op gecontroleerd wordt, krijg je als toerist bij aankomst op Sardinië nu nog duidelijkere waarschuwingen voor dit verbod.

Mooie stranden

Sommige gemeenten op het eiland gaan nog een stapje verder. Omdat "elke korrel zand een stukje van onze toekomst is" (zo citeert de lokale krant), denken ze aan een verbod op tassen en handdoeken op de adembenemend mooie stranden.

Lees ook

In dít vakantieland krijg je een boete als je plast in de zee

Bron | De Telegraaf

Beeld | Getty Images

Kirsten ZijderveldGetty Images/EyeEm

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden