Margriet logo
Naar het strand of de camping? Creatieve tips om je waardevolle spullen op te bergen Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Naar het strand of de camping? Creatieve tips om waardevolle spullen op te bergen

Een dagje strand is heerlijk, maar echt gerust met het hele gezin de zee in? Dat is toch lastig wanneer je autosleutels, mobiele telefoons en portemonnees op het strand moet achterlaten. Wees dieven te slim af met deze trucs.

Onderstaande tips gelden uiteraard ook voor een dagje park of weekje op de camping.

Zo verberg je waardevolle spullen op het strand

Dat we er überhaupt rekening mee moeten houden is jammer, maar er zijn nou eenmaal dieven op deze aardbol. Je belangrijke spullen op je strandhanddoek laten liggen terwijl jij een verfrissende duik in zee neemt, kan dus ook als riskant voelen. Je weet nooit wie jouw telefoon, creditcard of sleutels weg grist. Met een paar creatieve trucjes ben je die dieven te slim af, en kun je met een gerust hart richting zee. Margriet deelt ze met je.

Spullen opbergen in luiers, zonnebrandflessen of maandverband

Verplaats je even in de gedachten van een dief, en bedenk je wat je nóóit zou stelen. Juist: afval, of andere vieze dingen. Je belangrijke spullen vermommen als afval werkt dan ook goed tegen diefstal. Wikkel je telefoon en pinpas in een schone luier, en zorg ervoor dat ‘ie er lekker verfomfaaid uitziet. Geen dief die jouw vieze luier wilt jatten. Hetzelfde geldt voor de verpakkingen van maandverband. De zonnebrandfles maak je schoon wanneer-ie op is, en knip je voor een stukje open zodat spullen erin passen. Prima camouflage voor een dagje strand. Wel even aan de rest van je gezelschap vertellen, zodat zij het ‘afval’ inclusief waardevolle spullen niet in de container dumpen.

Om de beurt de zee in

Laat je je spullen nog steeds niet met een gerust hart achter, dan kun je er ook voor kiezen om afwisselend van elkaar de zee in te duiken. Echt gezellig is die keuze echter niet. Ervan uitgaande dat niet iederéén op het strand aan jouw spullen wilt komen, kun je een deal met de buren sluiten: wanneer zij even weg willen let jij op hun spullen en andersom. Vraagt om vertrouwen in de mensheid, maar met een beetje mensenkennis zie je wel aan wie je jouw spullen toevertrouwt.

Leonie CollombonGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden