MT28 lekker weg Beeld Maikel Thijssen (hello again), Ester Gebuis (willeke alberti), Anna Beukema via unsplash.com.
Beeld Maikel Thijssen (hello again), Ester Gebuis (willeke alberti), Anna Beukema via unsplash.com.

PREMIUM

Lekker veel leuke eropuittips

Van een theaterfestival tegen een prachtig decor tot dwalen door prachtig stedelijk groen op de Floriade.

MT28 lekker weg Beeld

Als CUBIC3 Design ontwierpen Ton Hoogerwerf en Gerwin van Vulpen objecten vol humor. In het Kunstmuseum is een overzichtstentoonstelling te zien.
t/m 9 oktober, kunstmuseum.nl

MT28 M28 horizontale lijn roze Beeld
MT28 lekker weg Beeld

25ste editie

Tijdens het internationale theaterfestival Deventer Op Stelten verandert de historische Hanzestad in één groot podium. Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag zijn op de prachtige pleinen, in parken, straten en kerken ruim 130 topvoorstel­lingen te zien uit binnen- en buitenland.
1 t/m 3 juli, deventeropstelten.nl

MT28 M28 horizontale lijn roze Beeld
MT28 lekker weg Beeld

Tijdreis

In de musical Hello again leer je twintig karakters kennen in tien losstaande dia­logen. Bijzonder: aan het einde van elke scène maakt een van de acteurs een sprong naar de volgende scène. En naar een ander decennium. Zo reis je van de Titanic in 1912 naar een broeierige dansvloer in de seventies. Je wordt je ervan bewust dat tijden veranderen, maar doen mensen dat eigenlijk ook? Met onder anderen Cystine Carreon en Lisse Knaapen.
30 juni t/m 10 juli, de-kernploeg.nl

MT28 M28 horizontale lijn roze Beeld
MT28 lekker weg Beeld

1. Groene stad

Eens in de tien jaar is er een Floriade, deze keer in Almere. Het thema: Growing Green Cities. Dé plek om te genieten Van de paviljoens waar nieuwe technologieën voor groen, voedsel, energie en gezondheid worden onderzocht. Slimme oplossingen voor de groeiende steden die het platteland opslokken en nu zelf in hun behoeften moeten voorzien.
t/m 9 oktober, floriade.com

2. Van Wijk bij Duurstede tot Woudsend

Twintig jaar na de eerste druk van het boek 52 zondagen wandelen & lunchen neemt Ellie Brik je opnieuw mee op pad naar de leukste dorpen en steden van Nederland én België. De wandelingen lopen langs monumenten, musea, winkeltjes en parken, met onderweg altijd een tip voor een goede kop koffie en een lekkere lunch.
€ 22,50 (momedia.nl).

MT28 M28 horizontale lijn roze Beeld
MT28 lekker weg Beeld

Willeke Alberti

Agenda

2 juli | Wie is de allerbeste van het World Living Statues Festival? Dat ontdek je tijdens het NK dat in Ede wordt gehouden met een parcours door het centrum. Dé kans om onnavolgbare levende standbeelden te spotten.
worldlivingstatues.nl

10 t/m 17 juli | Voor pure stand-upcomedy, meesterlijke imitaties en improvisaties is er deze zomer het Boom Chicago Comedy Festival met Fuad Hassen, Fern Brady, Op Sterk Water & Arjen Lubach.
boomchicago.nl

28 juni t/m 14 augustus | In Maastricht organiseert Marres de tweede editie van de Limburg Biënnale: een feestelijke viering van de kunsten, waarin profes­sionele kunstenaars, amateurs en hobbyisten samenkomen.
marres.org

1 juli t/m 31 augustus | Dit jaar worden de ZomerConcerten geopend door Nick & Simon. Een heerlijke opmaat tot een gevarieerde concertreeks in Het Concertgebouw te Amsterdam. Hier geniet je deze zomer van Puccini tot peuterconcert en van Star Wars tot Willeke Alberti.
zomerconcerten.nl

2 juli t/m 26 oktober | Natuurmonumenten vaart de komende tijd weer geregeld over de Waddenzee. Vanaf de veersteiger van Schiermonnikoog vaar je naar de zeehondenbank en de Engelsmanplaat, waar je een wandeling over de bodem van de zee maakt met bezoek aan het vogelwachtershuisje.
natuurmonumenten.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenMaikel Thijssen (hello again), Ester Gebuis (willeke alberti), Anna Beukema via unsplash.com.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden