MT30_31 Lekker weg Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Lekker veel leuke eropuittips

Van een bejubelde Broadwaymusical tot een zonovergoten B&B; genoeg redenen om er weer lekker op uit te trekken.

MT30_31 Lekker weg Beeld

Met Pracht en precisie toont het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden kleurrijke – vaak kostbare – gesneden stenen.
t/m 4 september, rmo.nl

MT30_31 M30_31 horizontale lijn geel Beeld
MT30_31 Lekker weg Beeld

Hier aan de kust

Shoppen met het zand aan de voeten tijdens de Salt Market, dé lifestylemarkt van Scheveningen. Hier ontdek je dat de kustplaats meer te bieden heeft dan spectaculaire zonsondergangen, surfers en strandtenten. Namelijk volop lekkers en leuks van culinaire en creatieve ondernemers.
15 t/m 17 juli, saltmarket.nl

MT30_31 M30_31 horizontale lijn geel Beeld
MT30_31 Lekker weg Beeld

1. Typisch Nederlands

De foto’s van Saskia Boelsums – Kunstenaar van het jaar 2020 – staan in het teken van de grote Nederlandse landschapsschilders zoals Jacob van Ruisdael. Met de tentoonstelling Saskia Boelsums - Liefde voor landschap toont Museum Jan in Amstelveen een overzicht van Saskia’s schilderachtige en poëtische werk.
t/m 25 september, museumjan.nl

2. Heerlijk Haarlem

Op zoek naar een eigen optrekje in Haarlem, inclusief fietsen om naar het strand te trappen? bij Studio-Koning vind je deze zonovergoten B&B in het hart van de stad, op slenterafstand van musea, hofjes, restaurants en winkelstraten. de B&B ligt verborgen in een stille binnentuin. Ook fijn: het ontbijtje dat Marjan elke ochtend voor haar gasten bereidt.
studio-koning.nl

MT30_31 M30_31 horizontale lijn geel Beeld
MT30_31 Lekker weg Beeld

Liefde in tijden van crisis

Terwijl het merendeel van de theaters in Nederland een zomerstop inlast, blijven de deuren van het DeLaMar theater in Amsterdam traditiegetrouw geopend voor publiek. De komende weken bewonder je er de bejubelde Broadwaymusical Falsettos. Het stuk gaat over een modern family in de jaren tachtig, bestaande uit de homoseksuele Marvin, zijn ex-vrouw Trina, zoon Jason en nieuwe vriend Whizzer. Het stuk is komisch, maar heeft een serieuze ondertoon. De cast is onder voorbehoud.
t/m 12 augustus, delamar.nl

MT30_31 M30_31 horizontale lijn geel Beeld
MT30_31 Lekker weg Beeld

Snelle

Agenda

16 juli | Theater op ’t Zand serveert een zomerse cocktail van toneel, dans, muziek, cabaret, variété, beeldende kunst en acrobatiek in een spectaculair decor: de natuur van het Kootwijkerzand op de Veluwe.
theateroptzand.nl

16 t/m 22 juli | Ook als je niet meewandelt, kun je tijdens de Vierdaagse flink feesten. Tijdens Festival op ’t Eiland is er volop muziek, (straat)theater en verrukkelijk eten op het stadseiland van Nijmegen.
opheteiland.nl

17 juli | Ga bosbaden en dompel jezelf onder in de natuur van de Sallandse Heuvelrug. Het tempo tijdens de wandeling – met een ervaren gids – is traag waardoor je de natuur met al je zintuigen ervaart. Deze manier van natuurbeleving heeft een positief effect op de gezondheid: stress vermindert en het immuunsysteem krijgt een boost.
staatsbosbeheer.nl

19 t/m 22 juli | Schilderachtige brink­dorpen, weelderige natuur en oergezellige terrassen; tijdens de Drentse Fiets4Daagse ontdek je de parels van de provincie. Er zijn routes van 30, 40 en 60 kilometer.
fiets4daagse.nl

t/m 1 oktober | Natuurtheater de Kersouwe ligt verscholen in de bossen van Heeswijk-Dinther en is één van de grootste openluchttheaters van Nederland. Deze zomer staan o.a. Snelle, Danny Vera en Ilse de Lange op het programma.
kersouwe.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden